ΑρχικήSecurityΠρίγκιπας Harry: Κέρδισε τη Δίκη κατά του Βρετανικού Τύπου "Mirror" για την...

Πρίγκιπας Harry: Κέρδισε τη Δίκη κατά του Βρετανικού Τύπου “Mirror” για την υπόθεση Hacking

Ο Πρίγκιπας Harry κατάφερε να κερδίσει μια σημαντική νίκη στην υπόθεση hacking του τηλεφώνου του και τις ζημιές που υπέστη από τη Mirror.

πρίγκιπας harry

Σε μια απόφαση που επηρεάζει τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ένας ανώτατος δικαστής καταδίκασε τις εφημερίδες Mirror Group για εκτεταμένη παραβίαση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2011. Ο δικαστής αναγνώρισε ότι ορισμένα άρθρα που αφορούν τον Δούκα του Sussex προήλθαν από παράνομη πρόσβαση και συλλογή πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Kraft Heinz: Διερευνά ισχυρισμούς για hack από την ομάδα Snatch

Eπίσης, ο δικαστής ανέφερε ότι υπήρξε παραβίαση του τηλεφώνου του Πρίγκιπα Harry από το 2003 έως το 2009 και επέβαλε αποζημίωση ύψους 140.600 λιρών. Αυτή η υπόθεση αποκαλύπτει την ύπαρξη συστηματικής παράνομης συμπεριφοράς στα μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπος των εφημερίδων Mirror προσήλθε για απολογία και αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο Δούκας του Sussex αναφέρει ότι έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις ανά τα χρόνια, με το hacking των τηλεφώνων του και τη χρήση παράνομων πρακτικών.

Κατά τη δίκη του, ο Πρίγκιπας Harry αποκάλυψε ότι προσωπικές του πληροφορίες δημοσιεύτηκαν παράνομα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και People. Η δίκη έθεσε υπό αμφισβήτηση τις πρακτικές των εφημερίδων, καθώς ο Πρίγκιπας ζητά αποζημίωση και υποστηρίζει ότι οι δημοσιογράφοι παραβίασαν την ιδιωτική του ζωή. Η υπόθεση περιλαμβάνει και άλλους καταγγέλλοντες, αποκαλύπτοντας τον ρόλο προσώπων όπως ο Piers Morgan και ιδιωτικούς ερευνητές.

πρίγκιπας harry mirror

Κατά τη δίκη, ο εκδότης MGN παραδέχτηκε ότι παραβιάστηκε η ιδιωτικότητα του Πρίγκιπα Harry λόγω παράνομης συλλογής πληροφοριών και πρότεινε αποζημίωση ύψους 500 λιρών. Επίσης, ανέφερε ένα περιστατικό όπου ένας δημοσιογράφος πλήρωσε για παράνομες πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες ήταν περιορισμένες. Ο δικηγόρος της Mirror ανέφερε περιπτώσεις παραβίασης φωνητικών μηνυμάτων διασημοτήτων, αλλά αρνήθηκε την εμπλοκή του Πρίγκιπα Harry. Ο δικηγόρος του Πρίγκιπα υποστήριξε ότι τα στοιχεία καταστράφηκαν, ενώ δεν κλήθηκαν άλλα πρόσωπα, όπως ο Piers Morgan, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία της υπόθεσης.

Δείτε ακόμα: Συνελήφθη πρώην IT υπάλληλος για επίθεση hacking

Πηγή: theguardian.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS