ΑρχικήSecurityΣυνελήφθη πρώην IT υπάλληλος για επίθεση hacking

Συνελήφθη πρώην IT υπάλληλος για επίθεση hacking

Ένας πρώην IT υπάλληλος του Vanderburgh County Assessor Office συνελήφθη, αφού η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε επίθεση hacking.

επίθεση hacking

Στόχος του County Assessor Office στο Vanderburgh είναι να προσφέρει μια αποτελεσματική και αξιόπιστη υπηρεσία επιβολής του νόμου στους πολίτες. Με σκοπό να αυξήσει την ασφάλεια της κοινότητας, έχει δημιουργήσει πολλούς τρόπους για να παρέχει πληροφορίες ανώνυμα σχετικά με εγκληματικές ή ύποπτες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με μια κατάθεση, όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, όταν έγινε γνωστή η παραβίαση του ιστότοπου της εταιρείας με επίθεση hacking.

Δείτε ακόμη: Hacking ομάδα από τη Βόρεια Κορέα Υποκλέπτει Δεδομένα

Το County Assessor Office του Vanderburgh ανακοίνωσε ότι οι εκτιμητές του Assessor έλαβαν ειδοποίηση για τη δυσλειτουργία του ιστότοπου τους.
Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας σχετικά με το θέμα, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε μια αλλοίωση στον χάρτη της πόλης, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα στη λειτουργικότητα.
Με βάση μία ένορκη κατάθεση, οι αξιωματούχοι κατάφεραν να εντοπίσουν τον πρώην IT υπάλληλο, τον Scott Hunt, ως υπεύθυνο για το εν λόγω περιστατικό.
Στις 20 Μαρτίου 2023, οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι εκτελέστηκε ένα ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Scott Hunt, με σκοπό την κατάσχεση ηλεκτρονικών αντικειμένων που ενδέχεται να συνδέονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις αρχές, εντοπίστηκαν μηνύματα μεταξύ του Scott Hunt και ενός άλλου ατόμου, στα οποία συζητούσαν για την ξαφνική “εξαφάνιση του χάρτη” στον ιστότοπο του Assessor.
Ο Scott Hunt συνελήφθη και κρατήθηκε στη φυλακή της κομητείας Vanderburgh με τις ακόλουθες κατηγορίες:

επίθεση hacking
  • Παραβίαση της ασφάλειας των υπολογιστών άλλων χρηστών –
  • Άρνηση παροχής υπηρεσιών
  • Παράβαση πνευματικής ιδιοκτησίας – δεδομένα, υπολογιστικό πρόγραμμα
  • Παραβίαση υπολογιστή
  • Εγκληματικές ατάκες

Έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.000 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: 23andMe: Hackers Αποκτούν Πρόσβαση σε Εκατομμύρια Προφίλ Πελατών

Πηγή: 14news.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS