ΑρχικήinetUAW: Ξεκινά Εκστρατεία για Οργάνωση 13 Αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ

UAW: Ξεκινά Εκστρατεία για Οργάνωση 13 Αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ

Το συνδικάτο United Auto Workers ξεκινά μια εκστρατεία για να οργανώσει 13 αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ που δεν είναι συνδικαλιστικές.

UAW

Αυτό γίνεται μετά την επιτυχή απόκτηση συμβολαίων ρεκόρ με τις αυτοκινητοβιομηχανίες του Detroit.
Το συνδικάτο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η κίνηση θα επηρεάσει σχεδόν 150.000 εργαζόμενους αυτοκινήτων στις εταιρείες BMW, Honda, Hyundai, Lucid, Mazda, Mercedes, Nissan, Rivian, Subaru, Tesla, Toyota, Volkswagen και Volvo.

Δείτε περισσότερα: iOS 17: Αναγνώριση συμβόλων αυτοκινήτου μέσω Visual Lookup

Ο πρόεδρος της UAW, Shawn Fain, ξεκινά μια εκστρατεία για να οργανώσει νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ μετά την επιτυχημένη συνεργασία με τις “Big Three” αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο στόχος είναι να διευρυνθεί το σωματείο πέρα από τις “Big Three” προς τις “Big Five ή Big Six”. Ο Shawn Fain σχεδιάζει να οργανώσει νέα εργοστάσια έως το 2028 και έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλες εκστρατείες για να το πετύχει. Παρά το γεγονός ότι η UAW έχει υποστεί μείωση στον αριθμό των μελών της, ο Fain επιδιώκει να την ανακάμψει, ενώ πολλές μη συνδικαλιστικές εταιρείες ανακοινώνουν αυξήσεις μισθών μετά τις συμφωνίες της UAW.

Κατά τη συνεδρίαση του DealBook 2023 στη Νέα Υόρκη, συζητήθηκαν οι προσπάθειες του συνδικάτου UAW να οργανώσει τα εργοστάσια της Tesla. Ο Elon Musk απάντησε ότι, αν γίνει συνδικαλιστική, θα είναι επειδή το αξίζουν και επεσήμανε αποτυχία της Tesla. Ο εκπρόσωπος της UAW, κ. Fain, αναφέρθηκε σε αυξήσεις στις συνδικαλιστικές προσπάθειες ως “UAW bump”.

UAW

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το UAW στην οργάνωσή του εκτός Detroit, τόνισε τη δύναμη της εκστρατείας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Toyota στο Georgetown, υπογραμμίζοντας τη στήριξη των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: cnbc.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS