ΑρχικήsecurityKronos Research: Προσφέρει 10% Bounty σε Hacker

Kronos Research: Προσφέρει 10% Bounty σε Hacker

Η εταιρεία Kronos Research, η οποία εδρεύει στην Taipei και δραστηριοποιείται στον τομέα της διαπραγμάτευσης και επενδύσεων κρυπτονομισμάτων, ήρθε αντιμέτωπη με μια παραβίαση ασφάλειας από έναν hacker που κατάφερε να αποσπάσει 25 εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία της εταιρείας στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Kronos Research Hacker

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία διαπραγμάτευσης και Venture Capital της Ταϊβάν ανακοίνωσε μέσω μιας ανάρτησης στο X (πρώην Twitter) ότι μια μη εξουσιοδοτημένη οντότητα απέκτησε πρόσβαση στα κλειδιά API της. Οι ειδικοί του Onchain, ZachXBT και Lookonchain, επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ο hacker κατάφερε να αποσπάσει 25 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως σε stablecoins.

Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι απώλειες στα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε περίπου 26 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλο που πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, η εταιρεία Kronos διατηρείται σε καλή κατάσταση. Όλες οι ζημιές θα καλυφθούν εσωτερικά και κανένας εργαζόμενος δεν θα επηρεαστεί, όπως ανακοίνωσε αργότερα η εταιρεία στο Χ.

Διαβάστε επίσης: Η Μαλαισία ξεχώρισε στο διαγωνισμό ACS Hacking

Οι δημόσιες, on-chain διαπραγματεύσεις μεταξύ των hackers και των θυμάτων τους γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

Πρόσφατα, το άτομο που ευθύνεται για την εκμετάλλευση του KyberSwap υπέγραψε μία από τις συναλλαγές που κλέβουν κεφάλαια από το αποκεντρωμένο χρηματιστήριο, δηλώνοντας ότι θα ξεκινούσαν τις διαπραγματεύσεις όταν “ξεκουραστούν πλήρως”. Ως αντίδραση, η KyberSwap πρότεινε μία ανταμοιβή 10% για να επιστραφούν τα κλεμμένα κεφάλαια.

Kronos Research Hacker

Τον Αύγουστο, η Curve Finance προσέφερε μπόνους 10% σε hackers, ανταμείβοντας την επιστροφή της κλεμμένης αποκρυπτογράφησης. Η συναλλαγή αυτή διεξήχθη μεσω της υπογραφής συναλλαγών.

Πηγή: coindesk.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS