ΑρχικήsecurityCISA: Πλάνο για Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κυβερνοασφάλεια

CISA: Πλάνο για Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κυβερνοασφάλεια

Η CISA δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο που προωθεί τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και την υποστήριξη οργανισμών ζωτικής σημασίας υποδομών.

CISA τεχνητή νοημοσύνη κυβερνοασφάλεια

Το πλάνο της CISA συμβαδίζει με την εθνική στρατηγική τεχνητής νοημοσύνης, επικεντρώνοντας στην αξιοποίηση της AI και την προστασία των συστημάτων AI από απειλές. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζεται η σημασία της εφαρμογής βασικών πρακτικών ασφάλειας για τα συστήματα AI, βασιζόμενες σε υπάρχοντα προγράμματα κυβερνοασφάλειας. Η CISA αναγνωρίζει τα προβλήματα αφαλείας που αντιμετωπίζει η προηγούμενη γενιά λογισμικού AI και προωθεί την υπεύθυνη χρήση και την ασφάλεια σε όλο τον κύκλο ζωής της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε ακόμη: Rhysida ransomware: FBI και CISA προειδοποιούν για επιθέσεις

Η CISA ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να ενσωματώνουν την ασφάλεια ως βασική προϋπόθεση. Η υπηρεσία οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης προάγουν την κυβερνοασφάλεια, προστατεύοντας την κρίσιμη υποδομή από κακόβουλη χρήση. Σκοπός της είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματά της για την άμυνα έναντι παραδοσιακών απειλών κυβερνοαφάλειας και η βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υποδομής ζωτικής σημασίας. Επισημαίνει την ανάγκη προστασίας για εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης και περιπτώσεις χρήσης.

CISA τεχνητή νοημοσύνη κυβερνοασφάλεια

Το πλάνο της CISA περιλαμβάνει πέντε βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτές περιλαμβάνουν την υπεύθυνη χρήση, την υιοθέτηση software, την προστασία της κρίσιμης υποδομής από κακόβουλη χρήση, τη συνεργασία με άλλους φορείς και την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης. Το πλάνο ορίζει στόχους για κάθε μία από αυτές τις κατευθύνσεις και περιγράφει μέτρα αποτελεσματικότητας που θα καθορίζονται στα ετήσια σχέδια λειτουργίας της CISA.

Διαβάστε σχετικά: CISA προς ομοσπονδιακές υπηρεσίες: Ενημερώστε άμεσα τις ευπάθειες σε συσκευές Juniper

Πηγή: securityweek.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS