ΑρχικήsecurityRansomware: Τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη αναμένονται φέτος

Ransomware: Τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη αναμένονται φέτος

Οι επιχειρήσεις ransomware είναι έτοιμες να επιτύχουν τα δεύτερα υψηλότερα κέρδη μέχρι το τέλος του έτους, με τουλάχιστον 449,1 εκατομμύρια δολάρια να έχουν ήδη αποκτηθεί από επιθέσεις σε όλο τον κόσμο κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023, αναφέρει το The Record, ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Recorded Future.

Δείτε επίσης: Το 79 τοις εκατό των οργανισμών είναι σίγουροι για τις άμυνες ransomware που διαθέτουν

Ransomware

Τα αυξημένα κέρδη ransomware προήλθαν από την επανεμφάνιση επιθέσεων κατά μεγάλων οργανισμών, καθώς και από τις επίμονες εισβολές σε μικρότερες οντότητες, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Εκτός από την υιοθέτηση διακοπτόμενης κρυπτογράφησης για την επίσπευση της κρυπτογράφησης συστημάτω, οι ομάδες ransomware που στοχεύουν τις ΗΠΑ έχουν επίσης βελτιώσει τις μεθόδους των οικονομικών εκβιασμών τους.

Εν τω μεταξύ, οι προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους αναμένεται να στοχοποιηθούν από ομάδες απειλών που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, οι οποίες πιστεύεται ότι εκμεταλλεύονται δυνητικά την τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις τους.

Δείτε ακόμα: Το infostealer malware είναι πρόδρομος των επιθέσεων ransomware

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε κακόβουλο λογισμικό και η ανάπτυξη λογισμικού διερευνάται επίσης από τα έθνη-κράτη για να εξαπολύσουν πιο ισχυρές επιθέσεις κατά των κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ, ανέφερε η έκθεση.

κέρδη

Το ransomware αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές απειλές στον κυβερνοχώρο. Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης ransomware, οι κακόβουλοι χάκερ κρυπτογραφούν τα δεδομένα του θύματος και απαιτούν λύτρα για την αποκρυπτογράφησή τους. Τα λύτρα συνήθως απαιτούνται σε κρυπτονομίσματα, καθιστώντας την παρακολούθηση και τη δίωξη των εγκληματιών ιδιαίτερα δύσκολη. Οι επιθέσεις αυτού του τύπου μπορούν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς προκαλούν διακοπή των υπηρεσιών και απώλεια σημαντικών πληροφοριών.

Δείτε επίσης: Ποιος βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο 8Base Ransomware;

Η προστασία από το ransomware είναι μια πρωταρχική ανάγκη για επιχειρήσεις και οντότητες κάθε μεγέθους. Αυτό απαιτεί την εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου ασφάλειας που περιλαμβάνει τοποθέτηση τελευταίας γενιάς τείχους προστασίας, συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείται αυστηρός έλεγχος των δικαιωμάτων πρόσβασης και να υπάρχει ισχυρή πολιτική ασφαλείας κωδικών πρόσβασης. Οι επιθέσεις ransomware μπορεί να είναι καταστροφικές, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία και προστασία, οι οργανισμοί μπορούν να υπερασπιστούν την ασφάλεια των συστημάτων τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS