ΑρχικήSecurityCoinEx: Κλοπή 70 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω hack

CoinEx: Κλοπή 70 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω hack

Το cryptocurrency exchange CoinEx, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψε ότι χάκερ κατάφεραν να κλέψουν πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια σε μάρκες, εκμεταλλευόμενοι τα παραβιασμένα ιδιωτικά κλειδιά. Η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για να ανακτήσει τα κεφάλαια και ανοίγει γραμμές επικοινωνίας για τον σκοπό αυτό.

Δείτε επίσης: CoinEx: Βρίσκονται οι Lazarus hackers πίσω από το hack;
CoinEx

Οι εκπρόσωποι της CoinEx αναλύουν τις λεπτομέρειες της συνεχιζόμενης έρευνάς τους στo Cointelegraph καθώς εργάζονται για τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας νέας αρχιτεκτονικής πορτοφολιού για την αποκατάσταση των επηρεαζόμενων χρηστών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας της πλατφόρμας.

Παρά την κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε ένα μικρό ποσοστό των συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του ανταλλακτηρίου, η πλατφόρμα παρατηρεί ότι η απώλεια αυτή είναι σημαντική. Η CoinEx ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε πλήρη αποζημίωση των χρηστών που επηρεάστηκαν, για όποια χρηματικά ποσά ενδέχεται να έχουν χαθεί.

Η CoinEx ανακοίνωσε ότι εξετάζει ακόμη την ταυτότητα των υπευθύνων για τo hack. Ορισμένες εταιρείες ασφάλειας blockchain έχουν αποδώσει αυτήν την επίθεση σε βορειοκορεάτες χάκερ που σχετίζονται με τη Lazarus Group.

Mια προκαταρκτική έρευνα απέδωσε το κύριο αίτιο σε ένα παραβιασμένο ιδιωτικό κλειδί. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση περιουσιακών στοιχείων για την πραγματοποίηση καταθέσεων και αναλήψεων.

Δείτε ακόμα: Χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 53 εκατ. δολαρίων από την CoinEx

hack

Η CoinEx αναστέλλει προσωρινά την υπηρεσία αναλήψεων, προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω απώλειες. Έχουν γίνει επιδιορθώσεις στα ευάλωτα σημεία του συστήματος και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία έχουν μεταφερθεί από τα επηρεαζόμενα πορτοφόλια. Η εταιρεία ανέφερε στην Cointelegraph ότι αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά των αναλήψεων εντός επτά εργάσιμων ημερών.

Σύμφωνα με την αρχική αναφορά, η CoinEx ανέφερε για πρώτη φορά “ύποπτες αναλήψεις” από ένα από τα πορτοφόλια της στις 12 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας με τη μεταφορά 4.947 Ether. Έπειτα, οι χάκερ ξεκίνησαν να αποσύρουν μεγάλα ποσά από άλλους λογαριασμούς στην ίδια διεύθυνση. Αρχικά, η αξία των κλεμμένων κεφαλαίων υπολογίστηκε σε 27 εκατομμύρια δολάρια, αλλά διπλασιάστηκε την επόμενη εβδομάδα μετά το περιστατικό.

Οι βορειοκορεάτες χάκερ έχουν επηρεάσει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια και φέρουν την ευθύνη για τις μεγαλύτερες κλοπές που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στον χώρο. Μόνο στο hack του Axie Infinity Ronin το 2022, κλάπηκαν περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία ανάλυσης Blockchain Chainalysis εκτιμά ότι οι χάκερ της Βόρειας Κορέας έχουν κλέψει περίπου 340 εκατομμύρια δολάρια το 2023. Αυτή τη στιγμή προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί λόγω των αποδόσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα CoinEx και μίας κλοπής ύψους 41 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Stake στις 4 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: APT36 hackers: Χρησιμοποιούν ψεύτικα YouTube apps και μολύνουν συσκευές με το CapraRAT

Η CoinEx, παρά το ισχυρό οικονομικό πλήγμα, επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην ασφάλεια των χρηστών της και της κοινότητας κρυπτονομισμάτων. Με την επανασχεδίαση της αρχιτεκτονικής της και την αναστολή της υπηρεσίας αναλήψεων, η πλατφόρμα καθιστά σαφές ότι η προστασία των κεφαλαίων των πελατών είναι προτεραιότητα. Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, η CoinEx παραμένει αποφασισμένη να παρέχει ένα ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον για τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS