ΑρχικήinetΑύγουστος 2023: Η Microsoft παρατάει την Cortana

Αύγουστος 2023: Η Microsoft παρατάει την Cortana

Η Siri φαίνεται να είναι ο τελευταίος έξυπνος βοηθός που επιβιώνει, καθώς η Microsoft αθόρυβα καταργεί τον βοηθό Cortana στα Windows, αλλά αυτή η νίκη μπορεί να είναι μια άνευ νοήματος νίκη λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο των βασισμένων σε τεχνητή νοημοσύνη chatbots.

Δείτε επίσης: Η Microsoft διορθώνει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τους WSUS servers

cortana

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers στοχεύουν κυβερνητικούς οργανισμούς σε επιθέσεις phishing της Microsoft Teams

Η κατάργηση της Cortana είναι αναμενόμενη και την περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό. Η Microsoft ξεκίνησε να αποσύρει την υποστήριξη για την Cortana στα κινητά το 2021 και τώρα την καταργεί και στα Windows.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης της Microsoft που δόθηκε για πρώτη φορά στην Windows Latest, η Cortana δεν θα υποστηρίζεται πλέον στα Windows από τον Αύγουστο του 2023. Παρόλο που δεν παρείχε συγκεκριμένη ημερομηνία, φαίνεται ότι μια ενημέρωση θα διαγράψει αυτό το έξυπνο βοηθό ανά πάσα στιγμή, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Φυσικά, τα νέα δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς η Microsoft στρέφει την προσοχή της στο νέο και λαμπερό παιχνίδι που παρέχεται από μια συνεργασία με την OpenAI — το Bing Chat. Αυτό το chatbot που υποστηρίζεται από Large Language Model μπορεί να απαντήσει σε σύνθετες ερωτήσεις και να συνοψίσει πηγές με αμφισβητήσιμη ακρίβεια.

Ανεξάρτητα από την προσέγγιση της Apple, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η Apple θα εγκατέλειπε ένα brand όπως η Siri, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει. Ακόμα κι αν η εταιρεία δημιουργήσει την Siri από την αρχή, αναμένουμε ότι όποια μορφή LLM παίρνει θα εξακολουθεί να ονομάζεται Siri.

Δείτε επίσης: Microsoft: Κατάχρηση αρχείων LOLBAS για λήψη κακόβουλου λογισμικού

Η Apple πάντα ήταν μια έξυπνη εταιρεία και δεν είναι πρόθυμη να εγκαταλείψει αναγνωρίσιμα ονόματα προϊόντων. Δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει το όνομα ενός από τα πιο γνωστά της προϊόντα σε κάτι μη αναγνωρίσιμο – αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS