ΑρχικήgamingΤο ESRB σχεδιάζει εφαρμογή "Age Verification" σε βιντεοπαιχνίδια

Το ESRB σχεδιάζει εφαρμογή “Age Verification” σε βιντεοπαιχνίδια

Το ESRB έχει προτείνει μια νέα ιδέα για τον καλύτερο έλεγχο των παιδιών από τους γονείς που παίζουν βιντεοπαιχνίδια, η οποία περιλαμβάνει «age verification» που αναγνωρίζει την ηλικία του προσώπου.

Το ESRB σχεδιάζει εφαρμογή "age verification" για βιντεοπαιχνίδια

Το ESRB, ο πίνακας αξιολόγησης βιντεοπαιχνιδιών στις ΗΠΑ αποκάλυψε τα νέα του σχέδια, αφού η FTC τα παρουσίασε στην κοινή γνώμη. Με το όνομα Privacy-Protective Facial Age Estimation, η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει στους γονείς να ανεβάσουν μια φωτογραφία τους, για να δώσουν άδεια στο παιδί τους να παίξει ορισμένα παιχνίδια.

Αυτό επίσης, δεν φαίνεται να αφορά μόνο παιχνίδια για ενήλικες, αλλά βιντεοπαιχνίδια γενικά. Στην Κίνα, η Tencent ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα, που απαιτεί από τα παιδιά να χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου για να έχουν περισσότερο χρόνο για να παίξουν παιχνίδια. Εδώ, το ESRB φαίνεται να προτείνει μια νέα μέθοδο γονικού κλειδώματος και όχι περιορισμών.

Η εφαρμογή λειτουργεί υποχρεώνοντας τους γονείς να τραβήξουν μια σέλφι φωτογραφία. Εάν διαπιστώσει ότι ο γονέας είναι στην ηλικία που απαιτείται για να χρησιμοποιηθούν τα βιντεοπαιχνίδια, θα του επιτραπεί να τα ξεκλειδώσει. Αυτό θα μπορούσε κυρίως να γίνει για τους γονείς που αφήνουν τα παιδιά να παίζουν παιχνίδια όπως το GTAV ή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας τρόπος για να περιορίσουν τον υπερβολικό χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά στα βιντεοπαιχνίδια.

Δείτε επίσης: iPhone: Το Under-Display Face ID θα καθυστερήσει τουλάχιστον 2 χρόνια

Σε αυτό δεν εμπλέκεται μόνο το ESRB. Το Super Awesome που ανήκει στην Epic Games και η εταιρεία Yoti ένωσαν τις δυνάμεις τους ζητώντας από την FTC να εγκρίνει την τεχνολογία. Το Super Awesome στοχεύει στη δημιουργία «ασφαλέστερου Διαδικτύου για την επόμενη γενιά».

Εκπρόσωπος της Epic, δηλώνει:

«Το σύστημα λαμβάνει μια εικόνα προσώπου, τη μετατρέπει σε αλγόριθμους και συγκρίνει αυτούς τους αριθμούς με μοτίβα στο σύνολο δεδομένων εκπαίδευσης που σχετίζονται με γνωστές ηλικίες».

Το νέο γονικό κλείδωμα ESRB θα σαρώσει το πρόσωπό σας, για να ξεκλειδώσει παιχνίδια

Oι τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες ισχυρίζονται ότι θα διαγράφουν τις εικόνες από τον διακομιστή αμέσως μετά. Ωστόσο, άλλες εταιρείες – όπως το Snapchat – που ισχυρίζονται το ίδιο, έχουν συχνά πιαστεί να αποθηκεύουν τις πληροφορίες σε διακομιστές.

Το ΕΣΣΚ πρόσθεσε:

«Για να είμαστε απολύτως σαφείς: Οποιεσδήποτε εικόνες και δεδομένα χρησιμοποιούνται για αυτήν τη διαδικασία, δεν αποθηκεύονται ποτέ, δεν χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης, δε χρησιμοποιούνται για μάρκετινγκ και δεν κοινοποιούνται με κανέναν. Η μόνη πληροφορία που κοινοποιείται στην εταιρεία που ζητά VPC, είναι ο προσδιορισμός «Ναι» ή «Όχι» ως προς το, εάν το άτομο είναι άνω των 25 ετών».

Έλεγχος των παιδιών μέσω age estimation

Η FTC ζητά τώρα από το ευρύ κοινό να υποβάλει τις απόψεις του σχετικά με τη νέα μέθοδο του ESRB, η οποία, όπως τόνισε το PCGamer, επιμένει ότι δεν θα υποβάλλει τους χρήστες σε «δυνητικές προκαταλήψεις». Αυτός είναι ένας ευγενικός τρόπος να πούμε ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έχει συχνά προβλήματα με τη φυλετική προκατάληψη κατά τη σάρωση μη λευκών προσώπων.

Η FTC θα υποβάλλει απόψεις και σχόλια έως τις 21 Αυγούστου 2023, και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία της πιθανής έγκρισης.

Πηγή: www.dexerto.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS