ΑρχικήUpdatesΤο TikTok φέρνει αναρτήσεις κειμένου για να "χτυπήσει" το X (Twitter)

Το TikTok φέρνει αναρτήσεις κειμένου για να “χτυπήσει” το X (Twitter)

Το TikTok προσφέρει πλέον στους χρήστες τη δυνατότητα να δημοσιεύουν περιεχόμενο που περιλαμβάνει μόνο κείμενο (text posts), το οποίο φαίνεται σαν μια πρόκληση στη νέα πλατφόρμα Χ του Elon Musk, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως Twitter. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα νέο βήμα για τη δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα, προσφέροντας επιπλέον επιλογές για τη δημιουργία και την επικοινωνία μέσω κειμένου.

Ανακοινώνοντας τη νέα μορφή αναρτήσεων τη Δευτέρα, η πλατφόρμα ανέφερε ότι με αυτή την κίνηση επεκτείνει τις δυνατότητες των creators ώστε να μπορούν να μοιραστούν τις ιδέες τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με ακόμα περισσότερους τρόπους.

Με τις αναρτήσεις κειμένου, επεκτείνουμε τα όρια της δημιουργίας περιεχομένου στο TikTok, δίνοντας στη γραπτή δημιουργικότητα, την οποία έχουμε δει στα σχόλια, τους υπότιτλους και τα βίντεο, έναν ειδικό χώρο για να λάμψει“, ανέφερε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Η νέα Mercedes-Benz E-Class 2024 έρχεται με TikTok

Οι χρήστες τώρα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται “ιστορίες, ποιήματα, συνταγές και άλλο γραπτό περιεχόμενο“, προσθέτοντας φυσικά και άλλα στοιχεία, όπως ήχο, αυτοκόλλητα και χρώματα φόντου, ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά.

Σε αυτές τις αναρτήσεις κειμένου, οι χρήστες του TikTok θα μπορούν να προσθέτουν tags σε άλλους λογαριασμούς και hashtags που σχετίζονται με trending θέματα. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας θυμίζει αρκετά το Twitter, τώρα γνωστό ως X, μετά το rebranding που έγινε τη Δευτέρα.

Με αυτή την κίνηση, η κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, φαίνεται πως θέλει να “χτυπήσει” το Twitter, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει αντιμετωπίσει πολλά θέματα. Από τη στιγμή που εξαγόρασε την πλατφόρμα ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Αρχικά, ο Musk απέλυσε πάνω από το μισό προσωπικό, ενώ πολλοί άλλοι υπάλληλοι αποφάσισαν να παραιτηθούν. Επίσης, έγιναν αλλαγές σε διάφορα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής αλλαγής στην πολιτική επαλήθευσης λογαριασμών, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Εν μέσω αυτών των καταστάσεων, το Twitter κατέγραψε τεράστια πτώση στα διαφημιστικά έσοδα.

Δείτε επίσης: TikTok: Υποστηρίζει σύνδεση με Passkeys για συσκευές iOS

TikTok Twitter

Τώρα φαίνεται και ότι άλλες μεγάλες εταιρείες θέλουν να το “χτυπήσουν” ακόμα περισσότερο. Πέρα από τη νέα μορφή περιεχομένου του TikTok με κείμενο, έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα και το Threads, μια νέα εφαρμογή της Meta που ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια εγγραφές χρηστών την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Μένει να δούμε αν ο extra ανταγωνισμός και η αλλαγή του logo του Twitter από τo χαρακτηριστικό μπλε πουλί στο γράμμα Χ, θα επηρεάσει τη δημοτικότητα του. Ο Musk μετονόμασε το Twitter σε X τη Δευτέρα, δίνοντας στην πλατφόρμα έναν νέο website domain και logo. Αυτή η αλλαγή γίνεται ως μέρος μιας προσπάθειας να μετατρέψει την αγορά σε κάτι που είναι πραγματικά δικό του.

Το όραμα του Musk για το X είναι κάτι παρόμοιο με το WeChat της Κίνας, μια σούπερ εφαρμογή, που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ψυχαγωγία και αγορά αγαθών και υπηρεσιών στο διαδίκτυο, εκτός από την ανάρτηση ενημερώσεων και την αποστολή μηνυμάτων στους φίλους τους.

Δείτε επίσης: Tumblr: Δημιουργεί feed εμπνευσμένο από το TikTok

Η ανακοίνωση του TikTok για την υποστήριξη κειμένου / text posts στην πλατφόρμα θα μπορούσε να διευρύνει τη δημοτικότητα της εφαρμογής σε ακόμη περισσότερους χρήστες και δημιουργούς περιεχομένου. Η δυνατότητα αυτή θα μπορούσε να ενθαρρύνει εκείνους που προτιμούν να επικοινωνούν μέσω γραπτού λόγου να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν ενεργά στην πλατφόρμα.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS