ΑρχικήsecurityΗ Ιαπωνία θα στρατολογήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

Η Ιαπωνία θα στρατολογήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

Η Ιαπωνία καλεί τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια για την προστασία των πολιτών από κυβερνοεπιθέσεις και την ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Η Fortinet προειδοποιεί για νέα κρίσιμη ευπάθεια

Ιαπωνία τηλεπικοινωνιακούς φορείς
Η Ιαπωνία θα στρατολογήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κυβερνοασφάλεια της Ιαπωνίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως δευτερεύουσας σημασίας σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, η ιαπωνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να παρακολουθούν τα συστήματά τους για τυχόν κυβερνοεπιθέσεις.

Ήδη από το 2024, θα εισαχθεί νομοθεσία που θα ανατρέπει τις υφιστάμενες απαγορεύσεις για την πρόσβαση των μεταφορέων στο περιεχόμενο των επικοινωνιών που αποστέλλονται μέσω των συστημάτων τους. Αυτή η δραματική αλλαγή στην πολιτική θα επιτρέψει στους carriers να συνεργαστούν με τις κυβερνήσεις και να αναφέρουν τυχόν κακόβουλες επιθέσεις ή παραβιάσεις.

Δείτε επίσης: Οι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους σας

Με την εχθρική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι κυβερνοεπιθέσεις σε ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως το ηλεκτρικό δίκτυο και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Η Ιαπωνία έχει γίνει στόχος αυτών των κακόβουλων επιθέσεων, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να είναι πιο συχνά και επιζήμια από ποτέ. Για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ζητήματος αυτού, πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αναβάθμιση των αντιμέτρων κατά των μελλοντικών επιθέσεων.

Ιαπωνία τηλεπικοινωνιακούς φορείς
Η Ιαπωνία θα στρατολογήσει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

Δεδομένου του συντριπτικού κινδύνου για ζωές και περιουσίες, η Ιαπωνία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει προληπτικά τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς στις προσπάθειες κυβερνοάμυνας.

Δείτε επίσης: Η πόλη Waynesboro δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Καθώς η πλειονότητα των κυβερνοεπιθέσεων εκδηλώνεται σε δίκτυα που ανήκουν σε μεταφορείς, αυτοί βρίσκονται σε ιδανική θέση για να ενεργήσουν ως “φύλακας” για την κυβέρνηση. Οι πληροφορίες τους μπορούν να αξιοποιηθούν για τον εντοπισμό μολυσμένων με κακόβουλο λογισμικό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διακομιστών από τους οποίους προέρχονται οι επιθέσεις. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις πηγές των επιθέσεων και να αποτρέψει την εξάπλωση των ζημιών αφού λάβει πληροφορίες από τους carriers.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν ήδη επιτρέψει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρακολουθούν τις επικοινωνίες.

Πηγή πληροφοριών: asia.nikkei.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS