ΑρχικήsecurityΗ πόλη Waynesboro δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η πόλη Waynesboro δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Την Τετάρτη, η πόλη Waynesboro ανέφερε ότι πιθανότατα έπεσε θύμα απόπειρας κυβερνοεπίθεσης και ότι τα δεδομένα της είχαν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Waynesboro

Τον Ιανουάριο, ο διευθυντής της πόλης Mike Hamp προειδοποίησε την πόλη για πιθανή κυβερνοεπίθεση στο σύστημα πληροφορικής της.

«Η πόλη έλαβε άμεσες ενέργειες και μέτρα για να διασφαλίσει την απομάκρυνση της επίθεσης από την ψηφιακή υποδομή της πόλης και προληπτικά μέτρα ασφαλείας για να βοηθήσει στη μείωση της ευπάθειας του συστήματος σε κυβερνοεπιθέσεις», δήλωσε ο Hamp.

Δείτε επίσης: Η Veeam διορθώνει ένα bug που επιτρέπει την παραβίαση της υποδομής δημιουργίας backup

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η είδηση ότι η κυβερνοεπίθεση ήταν επιτυχής και περίπου 350 gigabytes δεδομένων από την πόλη διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

«Η πόλη του Waynesboro και το αστυνομικό τμήμα εργάζονται επιμελώς με τους κατάλληλους πόρους και άλλες αρχές επιβολής του νόμου για να εντοπίσουν με ακρίβεια τι συνέβη, να αξιολογήσουν την έκταση της παραβίασης δεδομένων και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να ανταποκριθούν στην κυβερνοεπίθεση. Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η πόλη του Waynesboro θα κάνει τις κατάλληλες ειδοποιήσεις, θα παράσχει πόρους και θα συντονίσει τις προσπάθειες για να βοηθήσει εκείνα τα άτομα των οποίων μπορεί να έχουν κλαπεί οι προσωπικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια αυτής της κυβερνοεπίθεσης», είπε ο Hamp.

Πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν πρόσφατα ότι ευαίσθητο υλικό από το αστυνομικό τμήμα του Waynesboro, όπως ποινικές έρευνες και αρχεία προσωπικού, καθώς και επιχειρηματικά έγγραφα που ανήκουν στην πόλη του Waynesboro είναι διαθέσιμα σε ιστότοπους που βρίσκονται στο dark web.

Δείτε επίσης: Η Fortinet προειδοποιεί για νέα κρίσιμη ευπάθεια

κυβερνοεπίθεση

Η επίθεση ήρθε με τη μορφή ransomware, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την πρόσβαση σε ένα σύστημα υπολογιστή μέχρι να πληρωθούν τα λύτρα. Η επίθεση έχει αποδοθεί σε μια ομάδα με το όνομα BianLian, το οποίο είναι επίσης το όνομα ενός αναδυόμενου στελέχους ransomware που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Δείτε επίσης: Οι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους σας

Το καλοκαίρι του 2022, η χρήση του κακόβουλου λογισμικού BianLian αυξήθηκε δραστικά. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει και κρυπτογραφεί αρχεία σε όλους τους drives εντός των συστημάτων υπολογιστών, αφήνοντας στα θύματα μόνο 10 ημέρες για να πληρώσουν ένα ποσό λύτρων ή να διακινδυνεύσουν να αναρτηθούν τα δεδομένα τους στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Avast τον Ιανουάριο, κυκλοφόρησε ένα δωρεάν αποκρυπτογράφο που προορίζεται να καταπολεμήσει αυτόν τον ιό μια για πάντα.

Πηγή πληροφοριών: eu.newsleader.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS