ΑρχικήinetSky: Αυτό το λάθος θα μπορούσε να σας κοστίσει ακριβά

Sky: Αυτό το λάθος θα μπορούσε να σας κοστίσει ακριβά

Η SKY ενημέρωσε τους πελάτες της για ένα σχέδιο που στοχεύει στην απάτη των πελατών μέσω QR κωδικών και καταστροφής των χρηματικών τους κεφαλαίων. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός χρησιμοποιεί κωδικούς QR για να βοηθήσει τους πελάτες να εγγραφούν σε νέες εφαρμογές. Ωστόσο, οι κωδικοί αυτοί έχουν παραβιαστεί από απατεώνες.

Δείτε επίσης: Sky: Προειδοποιεί τους πελάτες για χρεώσεις στον παλιό εξοπλισμό
Sky

Σύμφωνα με μια έκθεση της HP Wolf Security που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος, οι χάκερ χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο κωδικούς QR για να κλέψουν δεδομένα και χρήματα από ανθρώπους. Από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η ομάδα ασφαλείας είδε σχεδόν καθημερινά νέες καμπάνιες σάρωσης κωδικών QR.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον σαρωτή κωδικών QR που υπάρχει στην κάμερα του Apple ή Android κινητού τηλεφώνου τους. Αλλά αυτά τα συστήματα απατούν τους ανθρώπους να σαρώνουν κωδικούς QR από τους υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα. Στη συνέχεια, αυτά τα επιθετικά συστήματα ανακατευθύνουν τα θύματα σε κακόβουλους ιστότοπους, οι οποίοι ζητούν στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Μερικές φορές, όταν εγγράφεστε για μια νέα εφαρμογή στο Sky Q, το Sky Glass ή το Sky Stream, μπορεί να σας ζητήσουμε να σαρώσετε έναν κωδικό QR που εμφανίζεται στην οθόνη σας. Αυτό γίνεται για να ρυθμίσετε πιο γρήγορα την εφαρμογή,” εξηγεί η Sky σε ένα φόρουμ βοήθειας.

Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα όπου ορισμένοι πελάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν εφαρμογές σαρωτής κώδικα QR τρίτων, κατευθύνονται εκ νέου σε έναν ψεύτικο ιστότοπο και κλέβουν τα οικονομικά τους στοιχεία.

Δείτε ακόμα: No Man’s Sky: Η καινούρια ενημέρωση Interceptor

Υπάρχει και η πιθανότητα να υπάρχουν απατεώνες που θα προσποιηθούν ότι είναι η Sky και θα ζητήσουν πληρωμή για μια συνδρομή, ή μπορεί ακόμα να προσφέρουν μια προσφορά που μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Η Sky έχει αναφέρει ότι στο μέλλον θα ζητά από τους πελάτες της να σαρώνουν μόνο έναν κωδικό QR σε επίσημες σελίδες της Sky και όχι μέσω email ή ιστοσελίδων που δεν έχουν σχέση με την Sky.

«Θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιείτε μόνο την κάμερα του τηλεφώνου σας όταν σαρώνετε κωδικούς QR στις σελίδες του Sky», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η εγκατάσταση εφαρμογών σάρωσης QR μπορεί να σας εκθέσει σε κίνδυνο να εγκαταστήσετε μια κακόβουλη εφαρμογή στη συσκευή σας. Συνεπώς, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο σαρωτή QR του Android ή του iPhone σας. Μπορείτε να τον βρείτε στην εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής.

Για να συνδεθείτε, τοποθετήστε απλά την κάμερά σας πάνω από τον κωδικό QR και κάντε κλικ στον σύνδεσμο που θα εμφανιστεί στην εφαρμογή. Αν η συσκευή σας δεν μπορεί να σαρώσει κωδικούς QR, η εταιρεία Sky σας συμβουλεύει να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο με τον παλιό τρόπο.

Δείτε επίσης: Apple: Τερματίζει την εφαρμογή καιρού Dark Sky

Εάν η κάμερα του τηλεφώνου σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο σαρωτή, εισάγετε προσεκτικά τη διεύθυνση URL που παρέχεται δίπλα στον κωδικό QR στο πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου σας“, δήλωσε η εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS