ΑρχικήinetΓαλλία: Καταγγέλει ότι τα iPhone δε μπορούν να επισκευαστούν εύκολα

Γαλλία: Καταγγέλει ότι τα iPhone δε μπορούν να επισκευαστούν εύκολα

Η Γαλλία διεξάγει έρευνα σχετικά με την Apple, καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία περιορίζει σκόπιμα τις επιλογές επισκευής για τα iPhone, με αποτέλεσμα να τα καταστήσει μη κατάλληλα για χρήση.

Δείτε επίσης: Πώς να βρείτε ένα χαμένο iPhone μέσω μιας συσκευής Android;

Γαλλία

Οταν οι πελάτες χρησιμοποιούν το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple για να παραγγείλουν ανταλλακτικά για προϊόντα όπως iPhone και Mac, θα χρειαστεί να δώσουν τον σειριακό αριθμό της συσκευής τους. Αν λάβετε εξαρτήματα μέσω αυτού του προγράμματος, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τη συσκευή που προορίζονται. Πρέπει να διασφαλίσετε τη σωστή εγκατάσταση και συμβατότητα.

Η ένωση Halte l’Obsolescence Program (HOP) της Γαλλίας καταγγέλλει ότι η πολιτική της Apple για τα σειριακά ανταλλακτικά περιορίζει τις επισκευές στους εξουσιοδοτημένους παρόχους και εμποδίζει τη χρήση μη πιστοποιημένων εξαρτημάτων σε συσκευές. Η HOP ζητά από την Apple να εξασφαλίσει το δικαίωμα επισκευής συσκευών με βάση την αρχή της πραγματικής κυκλικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει το AFP, η Γαλλία άνοιξε έρευνα για την Apple ως αποτέλεσμα της κατηγορίας της για “προγραμματισμένη απαξίωση” των iPhones, με σκοπό να διερευνήσει εάν η εταιρεία προσχεδιάζει σκόπιμα τα τηλέφωνα να αποσύρονται πρόωρα, λόγω περιορισμών επισκευής.

Δείτε ακόμα: TrueCaller: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία φιλτραρίσματος SMS στο iPhone
iPhone

Το 2017, η HOP κατέθεσε καταγγελία κατά της Apple, επειδή μείωσε τη μέγιστη απόδοση μερικών παλαιότερων μοντέλων iPhone όταν η μπαταρία τους είχε φθαρεί. Αυτό έγινε για να αποφευχθούν απροσδόκητοι τερματισμοί λειτουργίας.

Η Apple παραδέχτηκε ότι επιβράδυνε σκόπιμα τα παλαιότερα iPhone και αντιμετώπισε πολλές νομικές προκλήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι αυτό ήταν αναγκαίο για την αποφυγή ξαφνικών τερματισμών των ηλεκτρονικών των iPhone που θα μπορούσαν να τα βλάψουν.

Κάποιοι κριτικοί υποστηρίζουν ότι η πολιτική της Apple ωθεί τους χρήστες να αγοράζουν νέα iPhone, είτε από πρόθεση είτε όχι. Τα παλαιότερα μοντέλα συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και ενημερώσεις του iOS.

Δείτε επίσης: 4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac

Το 2020, η Apple συμφώνησε να καταβάλει 27,4 εκατομμύρια δολάρια για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τους χρήστες iPhone για το ενδεχόμενο μείωσης της απόδοσης των παλαιότερων συσκευών λόγω ενημερώσεων λογισμικού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS