ΑρχικήHow To4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac

4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac

Αν έχετε πολλές συσκευές Apple, ίσως να θέλετε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του iPhone και του Mac σας μερικές φορές. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή μπορείτε να προβάλλετε καλύτερα ορισμένα αρχεία στη μία συσκευή ή επειδή η εργασία σε ένα αρχείο είναι ευκολότερη στην άλλη, όπως για παράδειγμα η επεξεργασία ενός βίντεο σε Mac αντί για iPhone.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, έχετε πολλές επιλογές όταν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του iPhone και του Mac σας. Παρακάτω, θα εξετάσουμε τους τέσσερις κορυφαίους τρόπους για να το κάνετε:

4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac
4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac

Αποστολή αρχείων με καλώδιο USB

Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία ανάμεσα στο iPhone και το Mac σας, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν είναι μόνο πιο γρήγορος από τις άλλες μεθόδους, αλλά και αξιόπιστος. Εδώ έχετε τις οδηγίες για να μεταφέρετε αρχεία από ή προς το Mac σας ή το iPhone σας, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.

Συνδέστε το καλώδιο φόρτισης του iPhone στο Mac σας, και στη συνέχεια ανοίξτε το Finder. Κάτω από την κατηγορία Locations στην πλαϊνή στήλη του Finder, κάντε κλικ στο iPhone σας. Στο παράθυρο του Finder για το iPhone σας κάντε κλικ στα Files. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα σε ένα φάκελο εφαρμογής για να δείτε αρχεία και φάκελους που βρίσκονται μέσα του. Έπειτα, σύρετε και αφήστε ένα αρχείο ή φάκελο σε ένα σημείο του sidebar του Mac σας. Και για να μεταφέρετε αρχεία στο iPhone σας, σύρετε και αφήστε τα από το Mac σας σε ένα φάκελο εφαρμογής στο iPhone σας. Αφαιρέστε το iPhone σας όταν τελειώσετε.

Δείτε επίσης: Atomic info-stealer: Προσοχή! Νέο macOS malware

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την παλιά καλή καλωδιακή σύνδεση USB μεταξύ του iPhone και του Mac σας. Εξάλλου, δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο ή Bluetooth, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για προβλήματα συνδεσιμότητας. Ωστόσο, έχει τους περιορισμούς της. Ανάλογα με τον τύπο της θύρας που διαθέτει ο Mac σας, η σύνδεση USB μεταξύ αυτού και του iPhone μπορεί να μην είναι δυνατή.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλή, παλιομοδίτικη σύνδεση με καλώδιο USB μεταξύ του iPhone και του Mac σας. Εξάλλου, δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο ή Bluetooth, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για προβλήματα συνδεσιμότητας. Ωστόσο, έχει τους περιορισμούς της. Ανάλογα με τον τύπο της θύρας που διαθέτει ο Mac σας, η σύνδεση USB μεταξύ αυτού και του iPhone σας ενδέχεται να μην είναι δυνατή.

4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac
4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac

Για παράδειγμα, αν η θύρα φόρτισης του Mac σας είναι USB-C αλλά το καλώδιο φόρτισης του iPhone σας είναι τύπου Α, η σύνδεση και των δύο συσκευών δεν θα είναι δυνατή, εκτός αν έχετε ένα adapter για το iPhone και το Mac σας, όπως ο adapter USB-C σε USB της Apple.

Εκμεταλλευτείτε το iCloud

Η υπηρεσία iCloud της Apple, εκτός από το να λειτουργεί ως πάροχος αποθηκευτικού χώρου με βάση το cloud, διατηρεί τα δεδομένα σας συγχρονισμένα σε όλες τις συσκευές της Apple. Είναι μια εξαιρετική επιλογή μεταφοράς αρχείων για συσκευές Apple, καθώς δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε για να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του iPhone και του Mac σας απλά μεταφέροντας τα αρχεία σας στο iCloud Drive σε οποιαδήποτε συσκευή. Σε ένα iPhone, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο iCloud Drive από την εφαρμογή Files και σε έναν Mac, μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το sidebar Finder.

Φυσικά, το πόσα μπορείτε να αποθηκεύσετε στο iCloud εξαρτάται από το πρόγραμμα αποθήκευσης που διαθέτετε. Τα δωρεάν 5GB αποθηκευτικού χώρου iCloud που λαμβάνετε όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό Apple μπορεί να είναι περιοριστικά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναβαθμίσετε τον αποθηκευτικό χώρο του iCloud σε iCloud+ για τακτική μεταφορά αρχείων.

Χρησιμοποιήστε το AirDrop

Η λειτουργία AirDrop της Apple σάς επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ συσκευών Apple, ωστόσο, είναι ένας γρήγορος τρόπος για να μοιραστείτε αρχεία, αλλά υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι ασφαλείας που σχετίζονται με αυτήν.

Για να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του iPhone και του Mac σας χρησιμοποιώντας το AirDrop, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Wi-Fi, το Bluetooth και το AirDrop και στις δύο συσκευές.

Σε Mac, κάντε Control-click σε ένα αρχείο, επιλέξτε “Share” από το μενού περιβάλλοντος και, στη συνέχεια, επιλέξτε AirDrop. Κάντε κλικ στον παραλήπτη (το iPhone σας) και περιμένετε να αποσταλεί το αρχείο. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα στο iPhone σας που θα σας προτρέπει να ανοίξετε το αρχείο με μια συμβατή εφαρμογή- στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο στο iPhone σας.

4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac
4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac

Δείτε επίσης: WhatsApp: Θα επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών σε άλλο iPhone χωρίς χρήση του iCloud

Σε ένα iPhone, πατήστε παρατεταμένα ένα αρχείο και επιλέξτε “Share” από το μενού περιβάλλοντος. Μόλις ανοίξει το παράθυρο κοινής χρήσης του iOS, πατήστε “AirDrop” και επιλέξτε τον Mac σας από τη λίστα συσκευών για να το στείλετε. Θα λάβετε μια ειδοποίηση στον Mac σας που θα σας ενημερώνει ότι έχετε λάβει ένα αρχείο. Θα βρείτε το αρχείο στις λήψεις σας.

Αποστολή αρχείων μέσω email

Αν θέλετε να στείλετε αρχεία μεταξύ του iPhone και του Mac σας χωρίς να ανησυχείτε για τους περιορισμούς απόστασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το email:

Ανοίξτε την εφαρμογή email στο iPhone, στον Mac ή στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Συνθέστε ένα νέο email και απευθυνθείτε στον εαυτό σας- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την οποία το στέλνετε. Επισυνάψτε τα αρχεία στο email και στείλτε το.

Το θέμα με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη μεταφορά αρχείων είναι ότι συνήθως υπάρχει ένα όριο μεγέθους αρχείου- ωστόσο, υπάρχουν διάφορες λύσεις για την αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac
4 Τρόποι να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ iPhone και Mac

Μεταφέρετε αρχεία μεταξύ του iPhone και του Mac σας εύκολα

Η μεταφορά αρχείων μεταξύ του iPhone και του Mac σας είναι εύκολη, αφού είναι και οι δύο συσκευές της Apple. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο μεταφοράς αρχείων. Αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, δοκιμάστε ένα καλώδιο USB. Εναλλακτικά, επωφεληθείτε από τη λειτουργία AirDrop της Apple, αν θέλετε να στείλετε αρχεία γρήγορα και δεν σας πειράζουν μερικά επιπλέον βήματα. Ωστόσο, αν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε το iCloud Drive για να έχετε πρόσβαση ή να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των δύο συσκευών ή για να στείλετε μικρότερα αρχεία μέσω email χωρίς να ανησυχείτε για την απόσταση.

Πηγή: makeuseof.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS