ΑρχικήinetT.33 Spider νέο supercar από τον Gordon Murray

T.33 Spider νέο supercar από τον Gordon Murray

Ο σχεδιαστής της McLaren F1 έχει ένα νέο supercar με revvy V12, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και αποσπώμενη οροφή.
T.33 Spider

Ο διάσημος σχεδιαστής της Formula 1 και των supercar, Gordon Murray, μόλις κυκλοφόρησε ένα ακόμα υπέροχο supercar. Είναι το T.33 Spider, η έκδοση του T.33 με αποσπώμενη οροφή, το ίδιο downforce και τις υψηλές στροφές του V12 όπως πριν—με πολύ περισσότερo ήλιο.

Δείτε επίσης: H Ferrari σκέφτεται σοβαρά να εισάγει περισσότερα iPad στα supercars της και όχι μόνο

Το T.33 Spider σχεδιάστηκε με βάση πολλές από τις ίδιες αρχές με το προηγούμενο του Murray, τα Τ.50 και McLaren F1, αλλά δίνοντας έμφαση στην ελαφρότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας την διαδικασία παραγωγής του Murray’s iStream, που συνδυάζει ένα πλαίσιο από σωλήνες αλουμίνιου με carbon fiber ενίσχυση και αμάξωμα με αεροδυναμική αιχμής. Διαθέτει ενεργό πίσω φτερό και αντί του ανεμιστήρα του T.50, έναν εξαιρετικά αποδοτικό diffuser που υποστηρίζει έως και 30% μεγαλύτερη απόδοση από τα συμβατικά υποστρώματα εδάφους.

Εξίσου σημαντικός με το σώμα είναι και ο κινητήρας, μια ελαφρύτερη παραλλαγή των 3,9 λίτρων, ατμοσφαιρικής Cosworth V12 που χρησιμοποιείται στο T.50. Παράγει 609 ίππους και 306 pound-feet ροπής και στροφές έως και 11.100 rpm. Αυτή η ισχύς πηγαίνει προς τα πίσω μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων Xtrac έξι σχέσεων τύπου H, το οποίο σε συνδυασμό με τον κινητήρα ζυγίζει μόλις 573 pounds. Συνολικά, το T.33 προορίζεται να έχει καθαρό βάρος 2.443 pounds, μόλις 40 περισσότερα από το κουπέ. Ουσιαστικά, είναι σαν το 2023 Mazda MX-5. Η οροφή μπορεί να χωρέσει σε ένα κάλυμμα 4,1 κυβικών-ποδιών, ενώ τα πλαϊνά μέρη προσθέτουν άλλα 6,4.

Πρόταση: Τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο

T.33 Spider Gordon Murray

Η παραγωγή 100 αυτοκινήτων αυτού του διθέσιου (όχι three-wide όπως το T.50) T.33 δεν έχει εξαντληθεί ακόμα όπως τα προηγούμενα supercars του Murray, που σημαίνει ότι μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα για τον εαυτό σας αν έχετε τα χρήματα. Πόσο; Το site της Gordon Murray Automotive δεν λέει – και σε περίπτωση που δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό, ας το διευκρινίσουμε για εσάς: Αν πρέπει να ρωτήσετε, δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

Διαβάστε επίσης: Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS