ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Τα updates Φεβρουαρίου "σπάνε" ορισμένα Windows Server 2022 VMs

Microsoft: Τα updates Φεβρουαρίου “σπάνε” ορισμένα Windows Server 2022 VMs

Σύμφωνα με τη Microsoft, ορισμένα Windows Server 2022 virtual machines (VMs) ενδέχεται να μην ενεργοποιούνται σωστά μετά την εγκατάσταση ενημερώσεων από την πρόσφατη έκδοση Patch Tuesday.

Δείτε επίσης: Windows 11: Διορθώνει ένα από τα πιο ενοχλητικά σφάλματα

Windows Server 2022 VMs
Microsoft: Τα updates Φεβρουαρίου καταστρέφουν ορισμένα Windows Server 2022 VMs

Αυτό το γνωστό ζήτημα επηρεάζει μόνο Windows Server 2022 VMs με ενεργοποιημένη την ασφαλή εκκίνηση που εκτελούνται σε vSphere ESXi 6.7 U2/U3 ή vSphere ESXi 7.0.x.

Η VMware και η Microsoft αξιολογούν επί του παρόντος την κατάσταση και θα σας ενημερώσουν σύντομα για τυχόν ενημερώσεις.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη λύση για τα VM που έχουν επηρεαστεί. Παρ’ όλα αυτά, η VMware έχει δημιουργήσει πολλαπλές βραχυπρόθεσμες λύσεις για να βοηθήσει τους διαχειριστές που διαχειρίζονται τους εκτεθειμένους hosts μέχρι να εφαρμοστεί μια μακροπρόθεσμη λύση.

Δείτε επίσης: RedEyes: Χρησιμοποιεί το malware M2RAT για να κλέψει data από Windows και τηλέφωνα

Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα προβλήματα εκκίνησης και να βρείτε μια αξιόπιστη λύση, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα από τα παρακάτω βήματα:

  1. Αναβαθμίστε τον ESXi Host όπου εκτελείται η εν λόγω εικονική μηχανή σε vSphere ESXi 8.0
  2. Απενεργοποιήστε το “Secure Boot” στα VMs.
  3. Μην εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα KB5022842 σε οποιαδήποτε εικονική μηχανή Windows 2022 Server μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η επιλογή Secure Boot μπορεί να απενεργοποιηθεί για κάθε VM χρησιμοποιώντας την ακόλουθη διαδικασία:

  1. Απενεργοποιήστε το VM.
  2. Κάντε δεξί κλικ στην εικονική μηχανή και κάντε κλικ στο Edit Settings.
  3. Πατήστε το VM Options tab.
  4. Κάτω από το Boot Option, καταργήστε την επιλογή του “Secure Boot enabled

Δυστυχώς, αν έχετε ήδη εγκαταστήσει τη σωρευτική ενημέρωση KB5022842 Windows Server 2022 αυτό το μήνα, η αφαίρεσή της δεν θα αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα VM σας μπορούν να εκκινήσουν ξανά είναι να ενημερώσετε τον ESXi host σε vSphere ESXi 8.0 ή να απενεργοποιήσετε το Secure Boot.

Τα Windows Server 2022 VMs είναι ένας τύπος λύσης εικονικοποίησης που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά απομονωμένα λειτουργικά συστήματα σε έναν μόνο φυσικό διακομιστή. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την κατανομή των πόρων, καθώς και βελτιωμένη επεκτασιμότητα και εξοικονόμηση κόστους σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φυσικούς διακομιστές. Επιπλέον, επειδή κάθε περίπτωση VM είναι απομονωμένη η μία από την άλλη, παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για ευαίσθητα δεδομένα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS