ΑρχικήUpdatesΤο toolbar του Gboard ανανεώνεται σημαντικά

Το toolbar του Gboard ανανεώνεται σημαντικά

Το Gboard είναι το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο σε πολλά από τα καλύτερα τηλέφωνα Android. Μετά από πάνω από ένα μήνα ανάπτυξης και δοκιμών, το ανανεωμένο shortcut toolbar φαίνεται έτοιμο να κυκλοφορήσει στα χέρια των δοκιμαστών beta! Με αυτή τη σχεδιαστική αναβάθμιση στη θέση της, οι χρήστες σε ολόκληρο το οικοσύστημα Android μπορούν πλέον να απολαμβάνουν περισσότερη ευκολία και επιλογές ακριβώς στα χέρια τους.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα USB flash drive σε Android συσκευή;

Gboard

Πριν από αυτή την ενημέρωση του Gboard, οι χρήστες έπρεπε να περιηγηθούν σε ένα εικονίδιο μενού τριών σημείων κοντά στην επάνω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου τους, προκειμένου να προσαρμόσουν τα κουμπιά που είναι διαθέσιμα στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης. Τώρα, αυτή η επιλογή έχει μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της γραμμής μενού και έχει αντικατασταθεί με ένα κουμπί που δείχνει τέσσερα τετράγωνα με στρογγυλεμένες γωνίες.

Οι πιο συναρπαστικές νέες λειτουργίες εμφανίζονται μόλις πατήσετε το κουμπί επανασχεδιασμένου μενού, όπως η επιλογή emoji, η εναλλαγή γλώσσας και πολλά άλλα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να απολαύσετε την οργάνωση των εικονιδίων σας σε αυτό το μενού overflow απλά σύροντάς τα. Για να προσαρμόσετε περαιτέρω τις επιλογές που εμφανίζονται όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το πληκτρολόγιο, απλά μετακινήστε στοιχεία προς ή από τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης – είναι τόσο εύκολο!

Εκτός από τη δυνατότητα να προσθέσετε όσες συντομεύσεις επιθυμείτε, αντί για τέσσερις, στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, η μεγαλύτερη τροποποίηση θα ήταν με το κουμπί φωνητικής αναζήτησης. Έχετε πλέον την ελευθερία να αποφασίσετε ποιο εικονίδιο ή καταχώριση θα αντικαταστήσει τη γνωστή εικόνα του μικροφώνου!

Δείτε επίσης: Privacy Sandbox: Σε beta έκδοση ο νέος τρόπος παρακολούθησης των Android

Αυτή η ενημέρωση προσθέτει επίσης ένα νέο μενού Privacy στις ρυθμίσεις του Gboard. Δεν υπάρχουν νέες επιλογές σε αυτό το μενού — στην πραγματικότητα, έχει ως επί το πλείστον ρυθμίσεις που ήταν προηγουμένως διαθέσιμες στο πλέον καταργημένο μενού Advanced — αλλά η ύπαρξη μιας αποκλειστικής καταχώρισης για τη διαχείριση της συλλογής δεδομένων της Google είναι χρήσιμη.

Η τελευταία beta ενημέρωση του Gboard, έκδοση 12.6.06.491625702, έχει να προσφέρει μερικά εκπληκτικά νέα χαρακτηριστικά, αλλά φαίνεται να υπάρχει ένα component από την πλευρά του server στην πρόσβαση που περιορίζει τη διάθεση.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS