ΑρχικήinetHomePod 2: Φαίνεται να είναι πιο επισκευάσιμο από το πρώτο!

HomePod 2: Φαίνεται να είναι πιο επισκευάσιμο από το πρώτο!

Το iFixit προσπάθησε να αποσυναρμολογήσει το HomePod 2 και φαίνεται να είναι πολύ πιο επισκευάσιμο από τον προκάτοχό του!

Το HomePod της Apple είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έξυπνα ηχεία στην αγορά σήμερα. Για τη δεύτερη γενιά της συσκευής της, η Apple έχει κάνει κάποιες αλλαγές που μπορεί να κάνουν την επισκευή του πιο εύκολη από την προηγούμενη.

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα τη δεύτερη γενιά του HomePod νωρίτερα φέτος τον Ιανουάριο και κατά την επιθεώρηση του σχεδιασμού μοιάζει πολύ οικείο με το πρωτότυπο. Διαθέτει ένα ύφασμα πλέγματος που μεταδίδει ήχο, καθώς και μια επιφάνεια αφής που φωτίζεται όταν την αγγίζετε. Χάρη στον ιστότοπο επισκευής ξένων συσκευών iFixit μπορούμε τώρα να δούμε την αποσυναρμολόγηση του νέου HomePod 2 και να δούμε από μέσα πώς ακριβώς διαφέρει από τον προκάτοχό του! Με αυτή τη γνώση, είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε περαιτέρω εικόνα για τα δομικά σχέδια των δύο γενεών.

Δείτε επίσης: Apple: Συνεχίζει να μένει μακριά από μαζικές απολύσεις

HomePod 2: Φαίνεται να είναι πιο επισκευάσιμο από το πρώτο!
HomePod 2: Φαίνεται να είναι πιο επισκευάσιμο από το πρώτο!

Η Apple έχει βελτιώσει σημαντικά τη δυνατότητα επισκευής του HomePod δεύτερης γενιάς σε σύγκριση με το αρχικό. Χάθηκαν οι μεγάλες ποσότητες κόλλας και τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κατσαβίδι για να ανοίξει αυτό το ισχυρό έξυπνο ηχείο. Επιπλέον, το iFixit ανακάλυψε ότι τα εσωτερικά εξαρτήματα μπορούν να προσεγγιστούν εύκολα – ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα δεδομένου ότι συνήθως είναι δύσκολο να μπει κανείς στο εσωτερικό τέτοιου είδους συσκευών! Με ένα αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας, ορισμένα εξαρτήματα μπορεί ακόμη και να μπορούν να επιδιορθωθούν από τους ίδιους τους χρήστες αν το επιλέξουν!

Επίσης ο αισθητήρας θερμοκρασίας και υγρασίας που βρέθηκε στο HomePod mini ήταν ακριβώς όπως ο αντίστοιχος της δεύτερης γενιάς, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί με iOS 16.3 (ή νεότερη έκδοση) για να λειτουργήσει σωστά.

Παράλληλα το HomePod 2 είναι εξοπλισμένο με μια τεράστια ψύκτρα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραμόρφωση της ποιότητας του ήχου. Η θερμότητα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθαρότητα του ήχου, οπότε αυτή η ψύκτρα εγγυάται ότι η εμπειρία σας θα είναι καθαρή.

HomePod 2: Φαίνεται να είναι πιο επισκευάσιμο από το πρώτο!
HomePod 2: Φαίνεται να είναι πιο επισκευάσιμο από το πρώτο!

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Uber ενσωμάτωσε το CarPlay της Apple

Το iFixit δηλώνει ρητά ότι δεν έχει αξιολογήσει τυχόν πιθανούς περιορισμούς λογισμικού που μπορεί να επηρεάσουν τις επισκευές. Ωστόσο, είναι αβέβαιο αν μπορείτε να αντικαταστήσετε επιτυχώς τις πλακέτες κυκλωμάτων και να διατηρήσετε ένα λειτουργικό HomePod. Ανεξάρτητα από αυτό, η Apple προφανώς πιστεύει ότι η επισκευασιμότητα είναι μια ουσιαστική πτυχή για τα προϊόντα της, όπως το τελευταίο iPhone 14 και άλλες σχετικές συσκευές που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

Παρόλο που η Apple είχε λίγες επιλογές, ήταν σοφό να κάνει το HomePod πιο επισκευάσιμο. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις πιέζουν για εντολές δικαιώματος επισκευής, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει στην Apple σημαντική πολιτική πίεση αν δεν συμμορφωνόταν. Αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η Apple θα προσθέσει το HomePod στο πρόγραμμα Self Service Repair στο εγγύς μέλλον, ο σχεδιασμός του έχει κάνει αυτή την πιθανότητα πολύ πιο ρεαλιστική από ό,τι πριν!

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS