ΑρχικήUpdatesInstagram: Διευκολύνει την ανάκτηση ενός παραβιασμένου λογαριασμού

Instagram: Διευκολύνει την ανάκτηση ενός παραβιασμένου λογαριασμού

Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook έχει κάνει ένα πολύ θετικό βήμα όσον αφορά την ασφάλεια, παρουσιάζοντας μια σειρά πρωτοποριακών πρωτοβουλιών υποστήριξης – η κυριότερη από αυτές είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που βοηθάει τους χρήστες των οποίων τα instagram accounts έχουν παραβιαστεί να ανακτηθούν.

Δείτε επίσης: Ενημερώνει το Instagram για τη λήψη screenshot των post;

Παραβιασμένος λογαριασμός

Το Instagram κυκλοφόρησε τη σελίδα — instagram.com/hacked — την οποία μπορούν να επισκεφθούν οι χρήστες αν δεν μπορούν να συνδεθούν στον λογαριασμό τους. Όποια και αν είναι η αιτία, είτε πρόκειται για παραβίαση λογαριασμού είτε για ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης, το page flow βοηθά τους χρήστες να αναφέρουν και να επιλύουν ζητήματα πρόσβασης λογαριασμού.

Δείτε επίσης: Πώς μπορείτε να διαγράψετε οριστικά το λογαριασμό σας στο Instagram

Το Instagram λάνσαρε πρόσφατα μια πιλοτική λειτουργία που επέτρεπε στους χρήστες να ζητούν επιβεβαίωση του ελέγχου ταυτοποίησης από δύο φίλους, προκειμένου να ανακτήσουν την πρόσβαση στο λογαριασμό τους. Τώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε όλους.

Η ενημέρωση για την ασφάλεια των λογαριασμών του Instagram αποτελεί μέρος μιας πολύ ευρύτερης προσπάθειας της μητρικής εταιρείας Meta να διασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία όλων των χρηστών σε όλες τις βασικές εφαρμογές της.

Επιπλέον, η Meta αποφάσισε ότι το verified blue badge στο Instagram για είναι ορατό στα Stories και στα Direct Messages για να βοηθήσει τους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι οι λογαριασμοί με τους οποίους συνεργάζονται είναι αυθεντικοί.

Instagram

Η εταιρεία λέει επίσης ότι εργάζεται για τρόπους για να σταματήσει την παραβίαση λογαριασμών προτού συμβεί, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής προειδοποιήσεων για ύποπτους λογαριασμούς που θα μπορούσαν να πλαστοπροσωπούν κάποιον άλλο.

Δείτε επίσης: Το Instagram κυκλοφόρησε την νέα λειτουργία Candid Stories

Γενικότερα, η Meta αρχίζει επιτέλους να δημιουργεί ένα πιο ισχυρό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λογαριασμών.

Η διασφάλιση ενός λογαριασμού Instagram μετά από παραβίαση μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με τα σωστά βήματα μπορεί να γίνει αποτελεσματικά και αποδοτικά. Αφιερώστε χρόνο για να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς, ελέγξτε τυχόν συνδεδεμένες εφαρμογές για κακόβουλη δραστηριότητα και παρακολουθήστε τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ύποπτους συνδέσμους ή μηνύματα. Η λήψη αυτών των μέτρων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς και να αποτρέψετε μελλοντικές παραβιάσεις σε οποιονδήποτε από τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS