ΑρχικήinetΑυστραλία: Το προσωπικό των Apple Store θα απεργήσει κατά τη διάρκεια των...

Αυστραλία: Το προσωπικό των Apple Store θα απεργήσει κατά τη διάρκεια των εορτών

Με στόχο τη συνέχιση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των διαπραγματεύσεων, το προσωπικό των Apple Store στην Αυστραλία πρόκειται να απεργήσει για άλλη μια φορά αυτόν τον μήνα. Αυτό έρχεται μετά από μια σύντομη αλλά αξιοσημείωτη απεργία τον Οκτώβριο, όπου 150 από τους 400 υπαλλήλους του Apple Store στη χώρα έκαναν απεργία για μία ώρα.

Δείτε επίσης: App Store: H Apple ανακοινώνει αλλαγές στη τιμολόγηση

Apple Store

Στις 7 Οκτωβρίου 2022, συνέβη ένα σημαντικό γεγονός στο εργατικό κίνημα της Αυστραλίας: ήταν πρώτη απεργία των υπαλλήλων του Apple Store αλλά και η πρώτη εθνικά συντονισμένη απεργία εργαζομένων λιανικής στην Αυστραλία. Τα γενναία άτομα του Retail and Fast Food Workers Union (RAFFWU) έγραψαν ιστορία όχι μόνο με τη διαμαρτυρία τους αλλά και με την άρνησή τους να κάνουν ορισμένες εργασίες, όπως οι επισκευές των AirPods και η παράδοση αποθεμάτων. Αν και σύντομη, η απεργία αυτή ανέδειξε την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες εργασίας σε όλες τις βιομηχανίες της Αυστραλίας.

Δείτε επίσης: Apple Advanced Data Protection: Προστασία end to end στο iCloud

Αυτόν τον Δεκέμβριο, οι εργαζόμενοι στα Apple Store στην Αυστραλία θα κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί με έναν άλλο τρόπο. Σύμφωνα με το Reuters, θα ξεκινήσουν την απεργία τους στις 3 μ.μ. τοπική ώρα στις 23 του μήνα και θα συνεχίσουν μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων –μια περίοδο αιχμής για τον τομέα της λιανικής πώλησης. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι εν λόγω εργαζόμενοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα παράπονά τους σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας θα ακουστούν.

Η πανελλαδική απεργία της RAFFWU στην Αυστραλία θα γίνει πιο αισθητή σε δύο καταστήματα λιανικής πώλησης στο Μπρισμπέιν, σε ένα στην Αδελαΐδα και στο Νιούκαστλ, όπου το συνδικάτο έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μελών.

Για να εντείνουν περαιτέρω το κίνημα, οι εργαζόμενοι στην Αυστραλία σχεδιάζουν να αυξήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δείτε επίσης: Tor Browser 12.0: ΄Ηρθε με υποστήριξη Apple Silicon

Η RAFFWU ανακοίνωσε ότι η απεργιακή δράση θα μεγεθυνθεί, ενώ σε αρκετά καταστήματα έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση επισκευής iPhone και Apple Watches για ορισμένες ώρες της ημέρας.

Στην Αυστραλία, οι υπάλληλοι των Apple Store πιέζουν για αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων αυξημένων μισθών, βελτιωμένου προγραμματισμού και συμφωνίας ετήσιας αύξησης μισθών.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS