ΑρχικήinetΤο επόμενο Tesla Gigafactory θα κατασκευαστεί στη Νότια Κορέα;

Το επόμενο Tesla Gigafactory θα κατασκευαστεί στη Νότια Κορέα;

Ο Elon Musk της Tesla έκανε πρόσφατα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας για το επόμενο Gigafactory. Η Tesla εξετάζει διάφορες τοποθεσίες για το νέο εργοστάσιο και φαίνεται ότι η Νότια Κορέα θα μπορούσε να είναι στη λίστα επιλογής.

Δείτε επίσης: Η Tesla προσθέτει το Apple Music στα οχήματά της

Tesla Gigafactory

Ο στόχος της Tesla είναι να παράγει 20 εκατομμύρια οχήματα ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας – μια σημαντική αύξηση από τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής των 2 εκατομμυρίων ετησίως.

Οκτώ νέα εργοστάσια Gigafactories απαιτούνται για να καταστεί εφικτός ο φιλόδοξος στόχος, σύμφωνα με την Tesla.

Δείτε επίσης: Η Tesla προσπαθεί να καταπνίξει τις φήμες για χαμηλή ζήτηση στην Κίνα

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να αρχίσει να ανακοινώνει σύντομα τοποθεσίες για νέα εργοστάσια οχημάτων, αφού γενικά χρειάζονται μερικά χρόνια για να τεθεί σε λειτουργία ένα εργοστάσιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Tesla θα ανακοινώσει την τοποθεσία του επόμενου εργοστασίου Gigafactory μέχρι το τέλος του έτους και έχει μιλήσει για το επόμενο εργοστάσιο στη Βόρεια Αμερική.

Η Tesla προφανώς εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει εγκαταστάσεις στον Καναδά, καθώς και στο Μεξικό, σύμφωνα με μια φήμη που κυκλοφορεί τώρα τελευταία.

Σε μια πρόσφατη εικονική συνάντηση, ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk συζήτησε τα σχέδια της εταιρείας για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου Gigafactory στην Ασία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol.

Η συζήτηση μεταξύ του Musk και του Yoon αποκαλύφθηκε από το γραφείο του Προέδρου και, ενώ δεν υπάρχει διαθέσιμη μεταγραφή, αποκάλυψαν ορισμένα θέματα συζήτησης):

  • Η Νότια Κορέα είναι η νούμερο ένα επενδυτική επιλογή της Tesla, δήλωσε ο Musk.
  • Ο Yoon άκουσε το σχέδιο του Musk να κατασκευάσει ένα άλλο gigafactory στην Ασία για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  • Ο Musk εξέφρασε την προθυμία του να επενδύσει ενεργά στην υποδομή φόρτισης EV στη Νότια Κορέα.
  • Η Tesla επιδιώκει να επεκτείνει τη συνεργασία της αλυσίδας εφοδιασμού με κορεατικές εταιρείες.

Δείτε επίσης: Το νέο Cybertruck της Tesla έχει 1,5 εκατομμύριο προπαραγγελίες

Η Νότια Κορέα αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla, ενώ η εταιρεία διατηρεί και στενές σχέσεις με την LG και τη Samsung, δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Νότιας Κορέας.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS