ΑρχικήgamingPhil Spencer: Το Xbox δεν θα μπορεί να αποφεύγει τις αυξήσεις των...

Phil Spencer: Το Xbox δεν θα μπορεί να αποφεύγει τις αυξήσεις των τιμών για πάντα

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, αναφέρει ότι οι τιμές για τις κονσόλες, τα παιχνίδια και το Game Pass της εταιρείας ενδέχεται να αυξηθούν στο μέλλον. Δηλώνει ότι ενώ έχουν κρατήσει σταθερές τις τιμές μέχρι στιγμής, “κάποια στιγμή… θα αναγκαστούμε να αυξήσουμε κάποιες από τις τιμές μας”.

Δείτε επίσης: Το Xbox ανανεώνει την οθόνη “My Games & Apps”

xbox

Στο Tech Live της Wall Street Journal, ο Spencer εξήγησε ότι ενώ έχουν διατηρήσει τις τιμές τους ίδιες για την κονσόλα, τα παιχνίδια και τις συνδρομητικές υπηρεσίες, πιστεύει ότι θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αυξήσουν το κόστος για ορισμένα προϊόντα.

Σε απάντηση στα “υψηλά παγκόσμια ποσοστά πληθωρισμού, καθώς και στις δυσμενείς συναλλαγματικές τάσεις”, η Sony ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην χρονιά ότι η τιμή του PlayStation 5 θα αυξηθεί. Τότε, ο Spencer δήλωσε ότι το Xbox δεν θα ακολουθούσε το παράδειγμά της, και εξήγησε: “Όταν οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν περισσότερες οικονομικές προκλήσεις και αβεβαιότητα από ποτέ, δεν νομίζουμε ότι είναι η σωστή κίνηση”. Δεδομένων όμως των πιο πρόσφατων σχολίων του Spencer, είναι δύσκολο να πούμε πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η απόφαση.

Δείτε επίσης: Η Microsoft επιβεβαιώνει το νέο πλάνο Xbox Game Pass Friends & Family

Επιπλέον, ο Spencer δήλωσε ότι το Game Pass του Xbox είναι πλέον κερδοφόρο αν και η ανάπτυξη έχει σταθεροποιηθεί. Ο κύριος λόγος για αυτή την επιβράδυνση της ανάπτυξης είναι επειδή “κάποια στιγμή φτάνεις σε όλους όσους θέλουν να εγγραφούν στην κονσόλα“.

Αν και οι νέες συνδρομές για κονσόλες έχουν επιβραδυνθεί, το Game Pass για PC υποτίθεται ότι “σημειώνει απίστευτη ανάπτυξη“. Επί του παρόντος, το Game Pass στο σύνολό του αποτελεί περίπου το 15% των συνολικών εσόδων της Microsoft από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες Xbox – το οποίο ο Spencer πιστεύει ότι πιθανότατα θα παραμείνει το ίδιο. Εξήγησε ότι αν και η συνδρομητική υπηρεσία μπορεί να αποφέρει περισσότερα έσοδα στο σύνολό της επειδή η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται, δεν θα αποτελεί ποτέ περισσότερο από το μισό ή το 70 τοις εκατό των συνολικών εσόδων της.

Δείτε επίσης: Xbox update: Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει

Τα σχόλια του Spencer έρχονται μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της Microsoft ότι τα έσοδα από το Xbox hardware αυξήθηκαν κατά 13%, κάνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το τμήμα παιχνιδιών. Η μείωση κατά τρία τοις εκατό των εσόδων από περιεχόμενο και υπηρεσίες Xbox λέγεται ότι “αντισταθμίστηκε εν μέρει” από την ανάπτυξη του Game Pass – με “περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους” να έχουν πλέον χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για streaming παιχνιδιών.

Πηγή πληροφοριών: eurogamer.net

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS