ΑρχικήbusinessTim Cook: Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχεις για να εργαστείς στην Apple;

Tim Cook: Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχεις για να εργαστείς στην Apple;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε πρόσφατα ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να μπορέσει να εργαστεί στην Apple.

Tim Cook Apple

Στο University of Naples Federico II στην Ιταλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε ότι η εταιρεία έχει μεγάλη επιτυχία όταν έχει υπαλλήλους που έχουν τέσσερα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία και προφανώς θεωρεί απαραίτητα για όσους θέλουν να εργαστούν στην Apple.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, ο Tim Cook ταξίδεψε στην Ευρώπη για να επισκεφτεί τα Apple Stores, τα γραφεία της εταιρείας κλπ. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού έλαβε, επίσης, ένα “επίτιμο” μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Καινοτομία και τη Διεθνή Διοίκηση από το University of Naples Federico II.

Δείτε επίσης: Ο αντιπρόεδρος της Apple αποχωρεί μετά από χυδαίο σχόλιο σε βίντεο του TikTok

Στο πανεπιστήμιο έβγαλε κι έναν λόγο για τους φοιτητές, όπου είπε ότι είναι απαραίτητο για τους νέους υπαλλήλους να νοιάζονται για τον κόσμο γύρω τους.

Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων στην εταιρεία που θέλουν πραγματικά να αλλάξουν τον κόσμο, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις ζωές των ανθρώπων, που θέλουν να αφήσουν τον κόσμο καλύτερα από ό,τι τον βρήκαν“, είπε. “Είναι αυτό το συναίσθημα που οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους και το έχω δει να συμβαίνει ξανά και ξανά, και τα αποτελέσματα είναι απλά απίστευτα“.

Αμέσως μετά, μίλησε για τα χαρακτηριστικά που ψάχνει στους υπαλλήλους, στους ανθρώπους που περνούν από συνέντευξη για να εργαστούν στην Apple. Αυτά είναι η συνεργασία, η δημιουργικότητα, η περιέργεια και η εξειδίκευση. Ας δούμε αναλυτικά τι είπε για το καθένα από αυτά, τα οποία παρουσίασε με αυτή τη σειρά.

χαρακτηριστικά υπαλλήλων για να εργαστούν στην Apple

Συνεργασία

Ο Tim Cook είπε ότι η δυνατότητα κάποιου να συνεργάζεται αποτελεσματικά με άλλα μέλη της ομάδας αποτελεί μια βασική δεξιότητα για άτομα που θέλουν να εργαστούν για την Apple. Και είπε ότι είναι ίσως το πιο βασικό στοιχείο, αφού κατά κάποιο τρόπο περιλαμβάνει και τα άλλα τρία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι η συνεργασία είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό για τη δημιουργία νέων προϊόντων στην Apple.

Πιστεύουμε ότι οι ισχυροί μεμονωμένοι συνεισφέροντες είναι πραγματικά καθοριστικοί, αλλά δύο δυνατά άτομα που συνεργάζονται μπορούν να κάνουν καταπληκτική δουλειά και μικρές ομάδες μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα“, είπε. “Έτσι, αναζητούμε την ικανότητα να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους – το θεμελιώδες συναίσθημα ότι αν μοιραστώ την ιδέα μου μαζί σας, αυτή η ιδέα θα μεγαλώσει, θα γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη“.

Αυτή η αίσθηση της ομαδικής εργασίας προσφέρεται για δημιουργικότητα και περιέργεια, καθώς και τα τρία χρειάζονται για να ξεκινήσουν νέες ή να βελτιωθούν παλιές ιδέες, είπε.

Δείτε επίσης: Gurman: Το Apple Touch ID δεν θα επιστρέψει σύντομα στα iPhone

Δημιουργικότητα

Το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει όποιος θέλει να δουλέψει στην Apple, είναι η δημιουργικότητα. Η Apple αναζητά πάντα και επιβραβεύει τους ανθρώπους που μπορούν να σκέφτονται διαφορετικά και καινοτόμα.

Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά, που μπορούν να δουν ένα πρόβλημα και να μην παγιδευτούν στο δόγμα του πώς αντιμετωπίζεται συνήθως ένα πρόβλημα“, είπε ο Tim Cook. “Και έτσι αναζητάμε κάποιον που θα περιπλανηθεί γύρω από το πρόβλημα και θα το εξετάσει από διαφορετικές οπτικές γωνίες και θα χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του για να βρει λύσεις“.

Περιέργεια

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις“, είπε ο Tom Cook απευθυνόμενος στους φοιτητές του πανεπιστημίου. Η Apple σύμφωνα με τον Cook, θέλει να βρει ανθρώπους που είναι περίεργοι, που θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Η περιέργεια είναι να είσαι περίεργος για κάτι και να κάνεις πολλές ερωτήσεις, είτε πιστεύεις ότι είναι έξυπνες είτε χαζές“, είπε. “Είναι εκπληκτικό όταν κάποιος αρχίζει να κάνει ερωτήσεις όπως ένα παιδί, καθώς ασκεί πίεση στο άτομο να σκεφτεί τις απαντήσεις πολύ βαθιά. Και έτσι, αναζητούμε αυτή την έμφυτη περιέργεια στους ανθρώπους“.

Εξειδίκευση

Τέλος, ο Tim Cook δεν θα μπορούσε να παραβλέψει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τους υπαλλήλους της Apple: την εξειδίκευση. Οι υπάλληλοι της Apple πρέπει να είναι ειδικοί στους τομείς τους. Πρέπει να διαθέτουν γνώσεις που προέρχονται από την εκπαίδευση και την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία τους.

Αν κάνουμε κάτι που σχετίζεται με βιομηχανικό σχεδιασμό, χρειαζόμαστε κάποιον που να γνωρίζει το βιομηχανικό σχεδιασμό και να έχει μια ικανότητα σε αυτό είτε από τις μέρες του κολεγίου είτε από τις ημέρες εργασίας του“, είπε το στέλεχος της Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν θα ενισχύσει την παραγωγή του iPhone 14 λόγω πτώσης της ζήτησης

Ο Tim Cook είπε, λοιπόν, ότι αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά είναι αυτά που ζητά η Apple από τους ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν στην εταιρεία. Σε αυτά έχει στηριχτεί στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει όταν θέλει να προσλάβει νέους υπαλλήλους.

Ο Cook, όμως, μίλησε και για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τι πρέπει να ζητούν και αυτοί από τη δουλειά τους και είπε ότι πρέπει να εργάζονται σε μια δουλειά που τους γεμίζει με πάθος και γεμίζει τη ζωή τους.

Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται για έναν λόγο μεγαλύτερο από τον εαυτό τους“, είπε. “Θέλετε λοιπόν να έχετε ένα όραμα για μια εταιρεία που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των πελατών και με κάποιο τρόπο τη βελτίωση της ζωής τους. Θέλετε να το κάνετε με ηθικό τρόπο“.

… Σας ενδιαφέρει τι κάνετε για τους άλλους ανθρώπους;“, είπε ο Cook. “Με έναν τέτοιο σκοπό, είναι εκπληκτικό τι κάνουν οι άνθρωποι από εργασιακή άποψη“.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS