ΑρχικήReviewsIntel Arc A770: Η νέα GPU που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

Intel Arc A770: Η νέα GPU που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

Η Intel μπαίνει στην αγορά GPU με την νέα κάρτα γραφικών Arc A770 με τιμή 329 $ και ημερομηνία κυκλοφορίας τον Οκτώβριο.

Πάνω από ένα χρόνο αφότου η Intel ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να φτιάχνει κάρτες γραφικών και καθυστέρησε, ο κατασκευαστής CPU ανακοίνωσε επίσημα ότι θα εισέλθει στην αγορά επιτραπέζιων GPU τον επόμενο μήνα με την κάρτα γραφικών Arc A770.

Το Arc A770 της Intel διαθέτει 16 GB μνήμης GDDR6, 32 πυρήνες Xe, clock 21000 MHz και χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική γραφικών Xe της Intel. Το A770 θα υποστηρίζει επίσης το XeSS, την τεχνολογία υπερδειγματοληψίας της Intel που θα ανταγωνιστεί το FidelityFX Super Resolution (FSR) της AMD και το DLSS της Nvidia. Αρκετά παιχνίδια που έχουν επιβεβαιωθεί ότι υποστηρίζουν το XeSS περιλαμβάνουν το Ghostwire: Tokyo, το Death Stranding: Director’s Cut και το Gotham Knights.

Intel Arc A770: Η νέα GPU που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο
Intel Arc A770: Η νέα GPU που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

Το Intel Arc A770 θα είναι διαθέσιμο από τις 12 Οκτωβρίου — την ίδια μέρα που η νέα ναυαρχίδα GPU της Nvidia, η RTX 4090, θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές. Αν και το Arc A770 δεν είναι μια GPU που η Intel διαφημίζει με σκοπό ότι θα πάρει τη θέση της επερχόμενης κορυφαίας GPU της Nvidia, θα χρησιμεύσει ως ανταγωνισμός για τις πιο προσιτές GPU της Nvidia, τις RTX 3060 και RTX 3070.

Δείτε επίσης: NVIDIA GeForce Experience beta: Διορθώνει ζητήματα gaming στα Windows 11 22H2

«Βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό ότι η τιμή των GPU είναι καλή σε αυτό το εύρος 200–300 $, αλλά αυτό που συνέβη τα τελευταία χρόνια είναι ότι έχουν γίνει εξαιρετικά ακριβές», δήλωσε ο CEO της Intel, Pat Gelsinger. «Θα πρέπει να είστε απογοητευμένοι ως κοινότητα gaming και σήμερα διορθώνουμε το πρόβλημα.»

Intel Arc A770: Η νέα GPU που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο
Intel Arc A770: Η νέα GPU που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

Πριν από την κυκλοφορία του Arc A770, η Intel ανέβασε ένα βίντεο που πρόσφερε μια βαθιά κατάδυση στη σειρά Arc A και μοιράστηκε ορισμένα αποτελέσματα αναφοράς για το Arc A770 και το RTX 3060. Τα σημεία αναφοράς δείχνουν ότι το Arc 770 έχει καλύτερη απόδοση από το RTX 3060 σε πολλά παιχνίδια που τρέχουν στα 1080p με ενεργοποιημένο το ray tracing. Φυσικά, αυτά τα σημεία αναφοράς δεν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη μέχρι να υπάρξουν ανεξάρτητες κριτικές για το Arc A770.

Δείτε επίσης: Intel: Ανησυχεί γιατί οι άνθρωποι δεν αγοράζουν πλέον τόσους υπολογιστές

Η Intel έχει ακόμα περισσότερες GPU στη σειρά Arc Alchemist, όπως το Arc A750, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει τις τιμές ή τις ημερομηνίες κυκλοφορίας για τις υπόλοιπες κάρτες γραφικών Arc πρώτης γενιάς.

Πηγή: ign.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS