ΑρχικήsecurityΟι Anonymous χάκαραν την Εθνική Τράπεζα του Ιράν (Bank Melli)

Οι Anonymous χάκαραν την Εθνική Τράπεζα του Ιράν (Bank Melli)

Η γνωστή hacktivist ομάδα Anonymous λέει ότι έχει χακάρει την Εθνική Τράπεζα του Ιράν (Bank Melli) ως μέρος του #OpIran (Operation Iran) κατά της ιρανικής κυβέρνησης.

Anonymous Ιράν #OpIran Bank Melli Mahsa Amini

Οι Anonymous ανακοίνωσαν το hack μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ανεβάζοντας μεταξύ άλλων, ένα screenshot που δείχνει την πρόσβαση σε επίπεδο διαχειριστή στα συστήματα της Bank Melli Iran.

Δείτε επίσης: Ιράν – διαδηλώσεις για τις χιτζάμπ: Block σε WhatsApp & Instagram

Η επίσημη ιστοσελίδα της Bank Melli Iran φαίνεται πως δεν είναι προσβάσιμη μετά το hack.

Οι Anonymous έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία OpIran εναντίον της Τεχεράνης μετά τη συνεχιζόμενη καταστολή των ατόμων που διαμαρτύρονται για το θάνατο της νεαρής Mahsa Amini στο Ιράν. Η 22χρονη πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία της Τεχεράνης. Η αστυνομία φέρεται να τη συνέλαβε επειδή δε φορούσε σωστά το χιτζάμπ. Οι ιρανικές αρχές ισχυρίζονται ότι η Amini πέθανε από φυσικά αίτια μετά από καρδιακή ανεπάρκεια. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να έπεισε τους Ιρανούς πολίτες, που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο της νεαρής κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα πλαίσια των διαμαρτυριών, μεταξύ των οποίων και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τρεις Ιρανούς για κυβερνοεπιθέσεις σε CNI

Οι Anonymous συνηθίζουν να δείχνουν τη διαφωνία τους σε τέτοια περιστατικά, με το δικό τους τρόπο. Εκτός από το πρόσφατο hack της Εθνικής Τράπεζας του Ιράν (Bank Melli), οι Anonymous παραβίασαν και έκαναν defacement τον ιστότοπο του Κέντρου Εγκληματολογικών Ερευνών του Ιράν και διέρρευσαν μια βάση δεδομένων που περιείχε δεδομένα μεγέθους 100 MB.

Επιπλέον, η hacktivist ομάδα έχει χακάρει και διαρρεύσει τη βάση δεδομένων της Ιρανικής Συνέλευσης και τη βάση δεδομένων του Ανώτατου Ελεγκτικού Συνεδρίου του Ιράν και έδωσε στη δημοσιότητα αριθμούς τηλεφώνου και άλλα δεδομένα που ανήκουν σε όλα τα μέλη του ιρανικού κοινοβουλίου.

Ακόμα, λέγεται ότι έχουν παραβιαστεί πολλές κάμερες CCTV.

Δείτε επίσης: Η Αλβανία κατηγορεί το Ιράν για την κυβερνοεπίθεση του Ιουλίου και διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις

Οι Anonymous έχουν ξεκινήσει κανονικό πόλεμο κατά του Ιράν, αφού μέσω DDoS επιθέσεων διέκοψαν τη λειτουργία των sites σημαντικών ιρανικών υπηρεσιών:

  • Το site της Ιρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
  • Το National Government Portal του Ιράν
  • Την ιστοσελίδα της ιρανικής αστυνομίας
  • Την επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν
  • Το site της κρατικής τράπεζας Sepah του Ιράν
  • Την επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου Κυβερνητικού Εκπροσώπου
  • Την επίσημη ιστοσελίδα του Ali Khamenei, του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν
  • Το site του ιρανικού κρατικού πρακτορείου μέσων ενημέρωσης IRIB News Agency

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια συνεχιζόμενη επιχείρηση (#OpIran) από τους Anonymous, είναι πιθανό να δούμε περισσότερα hacks υπηρεσιών του Ιράν τις επόμενες ώρες και μέρες.

Πηγή: www.techworm.net

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS