ΑρχικήsecurityOptus hacked: Παραβίαση δεδομένων εκατομμυρίων Αυστραλών

Optus hacked: Παραβίαση δεδομένων εκατομμυρίων Αυστραλών

Optus hacked: Μια τεράστια κυβερνοεπίθεση στην αυστραλιανή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Optus είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση δεδομένων εκατομμυρίων Αυστραλών πολιτών. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την παραβίαση δεδομένων, αφού η The Australian αποκάλυψε ότι έως και 9 εκατομμύρια Αυστραλοί μπορεί να έχουν επηρεαστεί.

Optus παραβίαση δεδομένων

Οι πληροφορίες που μπορεί να έχουν εκτεθεί περιλαμβάνουν ονόματα πελατών, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις email και, για ένα υποσύνολο πελατών, διευθύνσεις, αριθμούς εγγράφων ταυτότητας, όπως αριθμούς άδειας οδήγησης ή διαβατηρίου“, ανέφερε η δήλωση.

Δείτε επίσης: Windows 11: Παρέχουν καλύτερη προστασία από επιθέσεις SMB brute-force

Τα στοιχεία πληρωμής και οι κωδικοί πρόσβασης λογαριασμού δεν έχουν παραβιαστεί“, πρόσθεσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, όλα τα δεδομένα περίπου 2,8 εκατομμυρίων πελατών έχουν παραβιαστεί. Πιστεύεται ότι η παραβίαση ξεκίνησε λόγω μιας αδυναμίας στο firewall της Optus.

Για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες, εκτέθηκαν πληροφορίες όπως ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί τηλεφώνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραβίαση δεδομένων επηρεάζει τόσο νυν όσο και πρώην πελάτες της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Optus.

Optus hacked

Η CEO της εταιρείας, Kelly Bayer Rosmarin, είπε ότι από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η επίθεση, έγιναν αμέσως οι απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω κακόβουλη δραστηριότητα. Επίσης, η εταιρεία ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για να βοηθήσουν στη διερεύνηση του περιστατικού.

Δείτε επίσης: Κατάχρηση των Smart Links του LinkedIn σε επιθέσεις phishing

Optus hacked

Λυπούμαστε πολύ και κατανοούμε ότι οι πελάτες θα ανησυχήσουν“, είπε. “Παρακαλούμε να είστε βέβαιοι ότι εργαζόμαστε σκληρά και συνεργαζόμαστε με όλες τις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς, για να βοηθήσουμε στην προστασία των πελατών μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Optus έχει επίσης ειδοποιήσει βασικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για αυτό το θέμα. Αν και δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει κάποια κατάχρηση, ενθαρρύνουμε τους πελάτες να είναι σε επαγρύπνηση και να προσέχουν τους λογαριασμούς τους, καθώς επίσης να ελέγχουν για ασυνήθιστη ή δόλια δραστηριότητα και τυχόν ειδοποιήσεις που φαίνονται περίεργες ή ύποπτες“.

Η Optus είπε ότι οι υπηρεσίες της δεν επηρεάστηκαν από την παραβίαση και παραμένουν ασφαλείς στη χρήση, με τα μηνύματα και τις φωνητικές κλήσεις να μην παραβιάζονται.

Πάντως διάφοροι πελάτες ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Optus δεν είχε ακόμη επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ενημερώσει για την παραβίαση δεδομένων.

Τρομερό που οι πελάτες το ανακαλύπτουν μέσω των μέσων ενημέρωσης και όχι μέσω της Optus“, είπε ένας χρήστης του Twitter.

Η Optus είπε ότι θα στείλει “προσωπικές ειδοποιήσεις” σε πελάτες που βρίσκονται σε “αυξημένο κίνδυνο“, αλλά λέει ότι δεν θα στείλει συνδέσμους σε email ή μηνύματα SMS.

Δείτε επίσης: Σοβαρή ευπάθεια στο Oracle Cloud Infrastructure (OCI)

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών είπε στους πελάτες να κατευθυνθούν στον ιστότοπό της για πληροφορίες ή να επικοινωνήσουν μαζί της για να λυθούν οποιεσδήποτε απορίες.

Η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, με το Αυστραλιανό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας να παρέχει συμβουλές ασφαλείας και τεχνική βοήθεια.

Πηγή: www.news.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS