ΑρχικήinetΤο Ισλαμικό Κράτος διαδίδει τρομοκρατικά μηνύματα με NFTs

Το Ισλαμικό Κράτος διαδίδει τρομοκρατικά μηνύματα με NFTs

Οι τρομοκρατικές ομάδες στρέφονται στα NFTs για να συγκεντρώσουν funds και να διαδώσουν μηνύματα.

Μια απλή ψηφιακή κάρτα που επαινεί τους ισλαμιστές μαχητές για μια επίθεση σε μια θέση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα είναι το πρώτο NFT που δημιουργήθηκε και διαδόθηκε από υποστηρικτές των τρομοκρατών, σύμφωνα με πρώην ανώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Meta: Μπορείτε να δημοσιεύετε τα NFTs σας σε Facebook και Instagram

Είναι ένα σημάδι ότι το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές ομάδες μπορεί να προετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν την αναδυόμενη χρηματοοικονομική τεχνολογία για να παρακάμψουν τις προσπάθειες της Δύσης να εξαλείψει τη διαδικτυακή συγκέντρωση χρημάτων και messaging, είπαν.

Το NFT, ορατό σε τουλάχιστον έναν ιστότοπο συναλλαγών NFT και με τίτλο “IS-NEWS #01”, φέρει το έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους. Δημιουργήθηκε από έναν υποστηρικτή της ομάδας, πιθανότατα ως ένα πείραμα για να δοκιμαστεί μια νέα στρατηγική προσέγγισης και χρηματοδότησης για το ISIS, είπαν οι πρώην αξιωματούχοι. Οι ρυθμιστικές αρχές και οι αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας έχουν εκφράσει ανησυχία για το ενδεχόμενο τρομοκρατών να εκμεταλλευτούν νέες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες και αγορές, συμπεριλαμβανομένων των NFTs.

«Ήταν απλώς θέμα χρόνου», είπε ο Yaya Fanusie, πρώην οικονομικός και αντιτρομοκρατικός αναλυτής στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ένα NFT είναι μια μονάδα δεδομένων που αποθηκεύονται σε ένα blockchain — μια βάση δεδομένων συναλλαγών που οργανώνονται χωρίς την ανάγκη μιας κεντρικής αξιόπιστης αρχής. Η τεχνολογία πρωτοεμφανίστηκε ως μέσο παρακολούθησης, αποτίμησης και εμπορίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά οι προγραμματιστές λένε ότι έχει πολύ ευρύτερες εφαρμογές, όπως ψηφιακά εισιτήρια συναυλιών και επώνυμα συλλεκτικά αντικείμενα, όπως κάρτες ψηφιακών συναλλαγών.

Το IS-NEWS #01 δεν φαίνεται να έχει γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά η ύπαρξή του στο blockchain – που διανέμεται σε αμέτρητα συστήματα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο – καθιστά σχεδόν αδύνατο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου να το αφαιρέσουν από το Διαδίκτυο, σε αντίθεση, ας πούμε, με ένα δελτίο ειδήσεων που βρίσκεται σε έναν συμβατικό ιστότοπο που εξυπηρετείται από έναν οικοδεσπότη.

«Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να καταργήσει κανείς αυτό το NFT», είπε ο Mario Cosby, πρώην ομοσπονδιακός αναλυτής πληροφοριών που ειδικεύεται στα νομίσματα blockchain.

Δείτε επίσης: Seth Green: Του έκλεψαν 4 NFTs αξίας 308.000$ σε phishing scam

NFTs

Δεδομένου ότι πολλές πλατφόρμες social media καταργούν συνδέσμους προς προσβλητικά NFT, η τεχνολογία δεν προσφέρεται για αναπαραγωγή στο διαδίκτυο που κάνει τα tweets ή τα βίντεο να γίνονται viral. Ωστόσο, όσο περισσότερες λεπτομέρειες του NFT blockchain κοινοποιούνται, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ατόμων που τα βλέπουν.

Το ISIS επίσης γνωστό ως Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας και με το αραβικό ακρωνύμιο Daesh, είναι μια μαχητική ισλαμιστική ομάδα και πρώην μη αναγνωρισμένο οιονεί κράτος που ακολουθεί το σαλαφιστικό τζιχαντιστικό παρακλάδι του σουνιτικού Ισλάμ.

Δυτικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τα NFTs θα μπορούσαν να διασπείρουν τα μηνύματα του ISIS και να αναζωπυρώσουν την έκρυθμη κατάσταση.

Ο κ. Cosby είπε ότι και άλλα δύο NFTs που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο χρήστη την ίδια μέρα, στις 26 Αυγούστου, παρουσιάζουν χαρακτηριστικά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή πληροφοριών: wsj.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS