ΑρχικήinetΤο Facebook δεν είναι τόσο δημοφιλές πια μεταξύ των εφήβων

Το Facebook δεν είναι τόσο δημοφιλές πια μεταξύ των εφήβων

Οι έφηβοι έχουν εγκαταλείψει το Facebook υπέρ άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Snapchat και το Instagram.

Το ποσοστό των Αμερικανών εφήβων ηλικίας 13 έως 17 ετών που λένε ότι χρησιμοποιούν το Facebook έχει «πέσει απότομα» από 71% το 2014-15 σε 32% το 2022, ανέφερε την Τετάρτη το Pew Research Center με βάση έρευνες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων.

Η δημοτικότητα του Tik Tok έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα σε σχέση με το Facebook, σύμφωνα με το αμερικανικό Think Tank με έδρα την Ουάσινγκτον. Περίπου το 67% των εφήβων που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα δήλωσαν ότι το χρησιμοποιούν και το 16% όλων των εφήβων είπαν ότι χρησιμοποιούν την κινεζική πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο «σχεδόν συνεχώς».

Δείτε επίσης: Το Instagram αποσύρει τις νέες αλλαγές: Ευθύνονται οι Kardashian;

Οι ερευνητές λένε ότι η πιο πρόσφατη ανάλυση βασίζεται σε μια αυτοδιαχειριζόμενη διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη από τις 14 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου 2022, η οποία περιελάμβανε ένα δείγμα 1.316 ζευγαριών, το καθένα αποτελούμενο από έναν έφηβο στις ΗΠΑ και έναν γονέα ανά έφηβο.

Το Facebook δεν είναι τόσο δημοφιλές πια μεταξύ των εφήβων
Το Facebook δεν είναι τόσο δημοφιλές πια μεταξύ των εφήβων

Ένα αυξανόμενο μερίδιο των εφήβων, σύμφωνα με την ανάλυση, χρησιμοποιούν το Instagram και το Snapchat από την έρευνα του 2014-15, με έναν μειούμενο αριθμό ερωτηθέντων να λένε ότι χρησιμοποιούν Twitter και Tumblr.

Το YouTube ήταν στην κορυφή του διαδικτυακού τοπίου των εφήβων του 2022 στη νέα έρευνα με το 95 τοις εκατό των εφήβων που ερωτήθηκαν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των εφήβων στην έρευνα δήλωσαν ότι επισκέπτονταν το YouTube τουλάχιστον καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου του 19% που ανέφερε ότι χρησιμοποιεί τον ιστότοπο ή την εφαρμογή «σχεδόν συνεχώς».

Το Tik Tok ήταν το επόμενο στη λίστα, ακολουθούμενο από το Instagram και το Snapchat, που φέρεται να χρησιμοποιούνται από περίπου έξι στους δέκα εφήβους.

«Αν και οι σημερινοί έφηβοι δεν χρησιμοποιούν το Facebook τόσο εκτενώς όσο οι έφηβοι τα προηγούμενα χρόνια, η πλατφόρμα εξακολουθεί να απολαμβάνει ευρεία χρήση μεταξύ των ενηλίκων», προσθέτει η έκθεση.

Εκτός από το Facebook, η έκθεση δείχνει ότι το Twitter έχει επίσης μείωση στη χρήση μεταξύ των Αμερικανών εφήβων από το 2014-15, με το 23% των εφήβων να δηλώνουν τώρα ότι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα microblogging, σε σύγκριση με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην προηγούμενη έρευνα.

Η ανάλυση εκτός από την λιγότερη δημοτικότητα του Facebook, βρήκε δημογραφικές διαφορές στις επιλογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των εφήβων.

Δείτε επίσης: Το TikTok ενδέχεται να εργάζεται σε μια υπηρεσία music streaming

Παραθέτοντας ένα παράδειγμα, το Pew ανέφερε ότι τα έφηβα αγόρια είναι πιο πιθανό να πουν ότι χρησιμοποιούν το YouTube, το Twitch και το Reddit από τα έφηβα κορίτσια, τα οποία ήταν πιθανότερο να χρησιμοποιήσουν το TikTok, το Instagram και το Snapchat.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι περνά πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η πλειονότητα των εφήβων έχει πρόσβαση σε ψηφιακές συσκευές όπως smartphones (95%) και επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές (90%) με αύξηση των καθημερινών εφήβων χρηστών του Διαδικτύου από 92% το 2014-15 σε 97% το 2022.

Πηγή: independent.co.uk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS