ΑρχικήrapidalertWindows 11: Οι καλύτεροι και πιο ασφαλείς browsers για το PC σου

Windows 11: Οι καλύτεροι και πιο ασφαλείς browsers για το PC σου

Το Διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτό. Χρειάστηκαν κάμποσα χρόνια, αλλά τα προγράμματα περιήγησης έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι πολύ φιλικά προς τον χρήστη. Τον τελευταίο καιρό, έχουν εμφανιστεί ακόμα περισσότεροι browsers και έχουν βελτιωθεί οι ήδη υπάρχοντες. Όλο αυτό καθιστά πιο δύσκολη την επιλογή του σωστού προγράμματος περιήγησης για τον υπολογιστή σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα Windows 11. Αυτό που λειτουργεί για μια έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος μπορεί να μην λειτουργεί απαραίτητα για μια άλλη.

Windows 11 browsers

Έχοντας αυτό υπόψη, θα δούμε εδώ τους καλύτερους browsers για τα Windows 11, ώστε να αποφασίσετε ποιος είναι ο κατάλληλος για εσάς.

Google Chrome

Windows 11 browsers
Windows 11: Ποιοι είναι οι καλύτεροι browsers για το PC σου;

Ο Google Chrome, ο πιο δημοφιλής browser, υπερηφανεύεται ότι είναι το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium. Το Chrome παρείχε κάποτε μια μοναδική εμπειρία χρήστη, καθώς ήταν το ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα περιήγησης. Τώρα, βέβαια, υπάρχουν και άλλα προγράμματα περιήγησης που τον ανταγωνίζονται.

Ωστόσο, ο Chrome browser παραμένει ένα ευέλικτο και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης και αποτελεί αγαπημένη επιλογή πάρα πολλών χρηστών.

Διαθέτει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι και ο ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ή password manager που απαλλάσσει τους χρήστες από το άγχος να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασής τους για όλες τις εφαρμογές και τους λογαριασμούς τους.

Δείτε επίσης: MetaMask wallet: Πώς να εγκαταστήσετε το MetaMask στον browser σας;

Το πρόγραμμα περιήγησης είναι συμβατό με μια μεγάλη λίστα επεκτάσεων που βοηθούν τους χρήστες να εξατομικεύουν την εμπειρία περιήγησής τους στο διαδίκτυο.

Λήψη: Chrome (δωρεάν)

Microsoft Edge

Παλιότερα, το προ-εγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης για Windows ήταν ο Internet Explorer. Ωστόσο, είχε διάφορα προβλήματα, όπως ότι ήταν υπερβολικά αργός.

Έτσι, η Microsoft δούλεψε για τη δημιουργία ενός νέου browser που βασίζεται στο Chromium engine. Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge. Ο Edge είναι πιο γρήγορος και πιο ασφαλής browser από τον Internet Explorer, ενώ έχει επίσης καλύτερο user interface και είναι οπτικά πιο ελκυστικός.

Διατίθεται στην αγορά ως το πρόγραμμα περιήγησης για επιχειρήσεις από τη Microsoft και λαμβάνει συνεχείς ενημερώσεις.

Το Edge λειτουργεί καλά στα Windows 11 και διαθέτει δυνατότητες όπως ένα shopping mode που περιορίζεται στις ΗΠΑ, ένα random password generator που διασφαλίζει ότι οι λογαριασμοί των χρηστών παραμένουν ασφαλείς και κάθετες καρτέλες που κάνουν την εμπειρία περιήγησης στον ιστό πιο εύκολη.

Λήψη: Edge (δωρεάν)

Mozilla Firefox

Windows 11 browsers
Windows 11: Ποιοι είναι οι καλύτεροι browsers για το PC σου;

Ο Firefox browser της Mozilla κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2022. Έκτοτε έχει βελτιωθεί πολύ και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για τα Windows 11.

Αρχικά, χρησίμευε ως μια πιο γρήγορη, φιλική προς το χρήστη εναλλακτική λύση στον εμβληματικό Internet Explorer. H Mozilla έχει εξοπλίσει το πρόγραμμα περιήγησης με νέες δυνατότητες και έτσι ο Firefox παραμένει ένα από τα πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης ιστού στην αγορά.

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη δυνατότητα του Firefox είναι η δυνατότητα αφαίρεσης URL από πληροφορίες παρακολούθησης.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι ο αποκλεισμός cookie τρίτων από προεπιλογή. Αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο στοχευμένων διαφημίσεων και εμποδίζει τα sites να αποκτήσουν τις πληροφορίες χρηστών.

Ο Firefox browser μπορεί επίσης να αποθηκεύει με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ είναι δυνατή και η λήψη screenshots μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης.

Ο browser είναι διαθέσιμος σε διάφορες πλατφόρμες, όπως Windows, Linux και macOS, καθώς και σε κινητές συσκευές όπως iPhone και Android.

Δείτε επίσης: Firefox browser: Γιατί είναι καλή επιλογή για μια Android συσκευή;

Λήψη: Firefox (Δωρεάν λήψη)

Opera GX

Windows 11: Ποιοι είναι οι καλύτεροι browsers για το PC σου;

Το Opera GX διατίθεται στην αγορά ως ιδανικό πρόγραμμα περιήγησης για gamers. Το πρόγραμμα περιήγησης σάς επιτρέπει να ορίσετε όρια στη χρήση της CPU, της GPU και της μνήμης RAM, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να εκτελείται στο παρασκήνιο και να μην επηρεάζει τα άλλα system tasks.

Καθώς στοχεύει κυρίως σε gamers, διαθέτει ένα κομψό αλλά και έντονο user interface, αντίστοιχο άλλων προϊόντων και εφαρμογών που εστιάζουν σε αυτό το κοινό.

Η αρχική οθόνη του Opera GX προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, επιτρέποντας εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε sites που απευθύνονται στον μέσο gamer. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης έρχεται προεξοπλισμένο με κάποια εντυπωσιακά θέματα και προσφέρει υποστήριξη σκοτεινή λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Opera GX διαθέτει έκδοση και για κινητά, αλλά είναι και ένας αρκετά καλός browser για τα Windows 11.

Λήψη: OperaGX (Δωρεάν)

Brave

Windows 11 browsers

Το πρόγραμμα περιήγησης Brave είναι άλλη μια καλή επιλογή για χρήστες των Windows 11, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ιδιωτικής περιήγησης στο διαδίκτυο. Βασίζεται στο Chromium και ως αποτέλεσμα λειτουργεί γρήγορα.

Το Brave διαθέτει ενσωματωμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μια ανεξάρτητη λειτουργία αναζήτησης. Αυτή η ανεξάρτητη λειτουργία αναζήτησης εξαλείφει τη συλλογή metadata, εμποδίζοντας άλλους ιστότοπους να εμφανίζουν εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Το πρόγραμμα περιήγησης Brave έρχεται επίσης με εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που προσφέρει ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ των χρηστών.

Τέλος, το Brave επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα το news feed στα γούστα τους και διαθέτει ένα καινοτόμο cryptocurrency γνωστό ως Brave Attention Token.

Λήψη: Brave (Δωρεάν)

Vivaldi

Windows 11: Ποιοι είναι οι καλύτεροι browsers για το PC σου;

Το Vivaldi, είναι ένα άλλο δημοφιλές, δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης που ξεκίνησε το 2016. Διατίθεται στην αγορά ως πρόγραμμα περιήγησης που προστατεύει τον τελικό χρήστη, καθώς διαθέτει δυνατότητες για την προστασία των πληροφοριών από sites τρίτων και δεν αλλοιώνει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλή και επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν τα δεδομένα περιήγησής τους από άλλους browser.

Επιπλέον, διαθέτει mail και ημερολόγιο και έτσι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε το πρόγραμμα περιήγησης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα χρήσιμα εργαλεία.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε browser σε Android συσκευή;

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ομαδοποιημένες καρτέλες, ώστε να είναι ευκολότερη η περιήγηση, καθώς και την ύπαρξη ενός ξεχωριστού κάθετου μενού που φιλοξενεί τις λειτουργίες λήψης, τους σελιδοδείκτες και τις ρυθμίσεις.

Λήψη: Vivaldi (Δωρεάν)

Slim Browser

Μια τελευταία καλή επιλογή για τα Windows 11 είναι ο Slim Browser, ένα πρόγραμμα περιήγησης για χρήστες που προτιμούν τις πιο μίνιμαλ καταστάσεις. Ωστόσο, το πρόγραμμα περιήγησης έρχεται εξοπλισμένο με τις βασικές δυνατότητες που χρειάζεται ένας χρήστης για να περιηγηθεί αποτελεσματικά στο Διαδίκτυο.

Είναι ασφαλές και συνοδεύεται από ένα ισχυρό πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Επιπλέον, είναι συμβατό με μια μακρά λίστα plug-ins. Αυτά τα plug-ins μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης εμπειρίας περιήγησης στον ιστό που είναι γρήγορη και ασφαλής.

Τέλος, διαθέτει ένα ενσωματωμένο γρήγορο πρόγραμμα download manager και είναι συμβατό με τα περισσότερα σύγχρονα video formats.

Λήψη: Slim Browser (δωρεάν)

Όπως βλέπετε, υπάρχουν διάφορα προγράμματα περιήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε έναν υπολογιστή που εκτελεί Windows 11. Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι σημαντικό να επιλέγουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης που θα κάνει την εμπειρία περιήγησης καλύτερη και πιο αποτελεσματική.

Με μια μεγάλη λίστα προγραμμάτων περιήγησης να είναι διαθέσιμη σήμερα στην αγορά, μπορεί κανείς να επιλέξει πώς θα ήθελε να ζήσει αυτή την περιπέτεια. Τα προγράμματα περιήγησης που αναφέρονται παραπάνω είναι μερικά από τα πιο κατάλληλα για τα Windows 11.

Φυσικά, η τελική επιλογή ανήκει σε εσάς και μπορείτε να επιλέξετε τον browser που καλύπτει τις ανάγκες σας. Και δεδομένου ότι αυτά τα προγράμματα περιήγησης είναι δωρεάν, μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα πριν αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο!

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS