ΑρχικήinetGoogle Chrome: Θα αποκλείει τα ενοχλητικά notification prompts με ML

Google Chrome: Θα αποκλείει τα ενοχλητικά notification prompts με ML

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ένα σύνολο νέων και ενημερωμένων λειτουργιών ασφαλείας για το Chrome, που σχεδόν όλες βασίζονται σε μοντέλα machine learning (ML), καθώς και μερικές νέες έξυπνες λειτουργίες που βασίζονται σε ML που έχουν ως στόχο να κάνουν την περιήγηση στον ιστό λίγο πιο εύκολη. Για παράδειγμα μια νέα δυνατότητα που θα έρθει στον Google Chrome θα καταργεί τα (notification prompts) μηνύματα αδειών ειδοποίησης όταν ο αλγόριθμός του πιστεύει ότι είναι απίθανο να τα αποδεχτείτε.

google chrome notification prompts

Ο Google Chrome διαθέτει ενσωματωμένη ανίχνευση phishing που σαρώνει σελίδες για να δει αν ταιριάζουν με γνωστούς ψεύτικους ή κακόβουλους ιστότοπους. Και, τώρα, αυτή η τεχνολογία βελτιώνεται. Η Google λέει ότι, στον Chrome 102, θα χρησιμοποιήσει machine learning που θα εκτελείται εξ ολοκλήρου μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης (χωρίς να στέλνει δεδομένα πίσω στην Google ή αλλού) για να βοηθήσει στον εντοπισμό ιστότοπων που υποβάλλουν αυτόκλητα αιτήματα άδειας για ειδοποιήσεις και να τα θέσουν σε σίγαση προτού εμφανιστούντα ενοχλητικά notification prompts.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Έκτακτη ενημέρωση για τη διόρθωση zero-day bug

Όπως εξηγεί η Google, «Για να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία περιήγησης, εξελίσσουμε και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα web notifications. Από τη μία πλευρά, οι ειδοποιήσεις σελίδων βοηθούν στην παροχή ενημερώσεων από ιστότοπους που σας ενδιαφέρουν. Από την άλλη πλευρά, οι προτροπές άδειας ειδοποίησης μπορεί να γίνουν ενοχλητικές. Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να περιηγούνται στον ιστό χωρίς ιδιαίτερες διακοπές, ο Chrome προβλέπει πότε είναι απίθανο να παραχωρηθούν τα μηνύματα προτροπής άδειας και θέτει σε σίγαση αυτά τα μηνύματα. Στην επόμενη έκδοση του Chrome, λανσάρουμε ένα μοντέλο ML που κάνει αυτές τις προβλέψεις αποκλειστικά on-device.”

Δείτε επίσης: Google Chrome 100 released: Έρχεται με νέο εικονίδιο και άλλες βελτιώσεις

google chrome notification

Σε μια μελλοντική έκδοση, η Google σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία για να προσαρμόσει τη γραμμή εργαλείων του Chrome σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζοντας διαφορετικά κουμπιά όπως τα εικονίδια κοινής χρήσης ή φωνητική αναζήτηση σε ώρες και μέρη όπου είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσετε. Και αν προτιμάτε να επιλέξετε τα κουμπιά σας χειροκίνητα, αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Επιτρέπει προσθήκη σημειώσεων σε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης

Το περασμένο καλοκαίρι, η Google ανακοίνωσε βελτιώσεις απόδοσης ως μέρος της ενημέρωσης Chrome M92, μειώνοντας τον χρόνο υπολογισμού των αποτελεσμάτων ταξινόμησης phishing στα 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου από 1,8 δευτερόλεπτα. Μια ανάρτηση σήμερα αναφέρει ότι, τον Μάρτιο, ενημέρωσε το μοντέλο machine learning για να εντοπίσει 2,5 φορές περισσότερους ιστότοπους που θα μπορούσαν να είναι επιθέσεις phishing ή που θα προσπαθούσαν να παραδώσουν κακόβουλες λήψεις. Η Google λέει ότι ενημέρωσε την τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης πίσω από τη λειτουργία Journeys για να σας ταξιδέψει σε παλιές αναζητήσεις, έτσι ώστε τώρα, να καταλάβει εάν η γλώσσα της σελίδας πρέπει να μεταφραστεί.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS