ΑρχικήinetΟ Chrome μάλλον σύντομα θα λάβει ένα ενοποιημένο μενού κοινής χρήσης

Ο Chrome μάλλον σύντομα θα λάβει ένα ενοποιημένο μενού κοινής χρήσης

Στην τρέχουσα έκδοση του Google Chrome για desktop, μπορείτε να βρείτε μερικές επιλογές κοινής χρήσης όταν κάνετε κλικ στη γραμμή διευθύνσεων. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω screenshot, το Omnibox του Chrome διαθέτει ένα εικονίδιο “Send to your devices” και ένα εικονίδιο ” Scan QR code” δίπλα στο κουμπί των bookmarks. Ωστόσο, άλλες επιλογές κοινής χρήσης, όπως “Save page as” και “Cast”, κρύβονται στο μενού με τις τρεις κουκκίδες. Παρόλο που αυτή η διάταξη δεν είναι η βέλτιστη, είναι λογικό ότι όλες οι επιλογές κοινής χρήσης στη γραμμή διευθύνσεων θα τη συσσωρεύουν. Ευτυχώς, η Google εργάζεται τώρα σε μια καλύτερη λύση.

Chrome

Δείτε επίσης: Πώς να τρέξετε ένα διαγνωστικό scan στο Chromebook σας

Μια πρόσφατη αναφορά από το Chrome Story αποκαλύπτει ότι η Google θα προσθέσει σύντομα ένα νέο μενού κοινής χρήσης στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome. Αυτό το μενού θα αντικαταστήσει τα εικονίδια “Send to your devices” και “Scan a QR code” με ένα νέο εικονίδιο “+”. Πατώντας σε αυτό το εικονίδιο θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού με μερικές επιλογές κοινής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της αντικατασταθείσας επιλογής “Scan a QR code”. Θα διαθέτει επίσης επιλογές “Copy link”, “Save page as” και “Cast” για ευκολότερη πρόσβαση.

Δείτε επίσης: Τρόπος σύνδεσης συσκευών Bluetooth σε Chromebook

Ενώ το νέο μενού κοινής χρήσης δεν περιλαμβάνει την επιλογή “Send to your devices”, η Google μπορεί να το προσθέσει στη λίστα τη στιγμή που η λειτουργία είναι έτοιμη για πρώτη φορά. Η εταιρεία μπορεί να προσθέσει ακόμη περισσότερες επιλογές κοινής χρήσης σε αυτό το μενού, αλλά δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή πληροφορίες σχετικά με αυτές.

Το νέο μενού κοινής χρήσης στο Google Chrome είναι προς το παρόν διαθέσιμο στο κανάλι Canary, αλλά κρύβεται πίσω από ένα πειραματικό flag. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στο chrome://flags και αναζητώντας το flag “Desktop Sharing Hub in Omnibox”. Μόλις ενεργοποιηθεί, το flag αντικαθιστά τις υπάρχουσες επιλογές κοινής χρήσης στη γραμμή διευθύνσεων με το νέο εικονίδιο “+”.

Δείτε επίσης: Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του Google Chrome 91;

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το νέο μενού κοινής χρήσης στο Google Chrome σε σταθερό κανάλι. Μαζί με το νέο μενού κοινής χρήσης, η Google εργάζεται και για την προσθήκη νέων λειτουργιών και βελτιώσεων στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων του Chrome.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS