ΑρχικήHow ToΤρόπος σύνδεσης συσκευών Bluetooth σε Chromebook

Τρόπος σύνδεσης συσκευών Bluetooth σε Chromebook

Οι συσκευές Chrome OS λειτουργούν τέλεια ως αυτόνομοι φορητοί υπολογιστές και tablet, αλλά ίσως περιστασιακά θέλετε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα με αξεσουάρ. Θα σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να συνδέσετε συσκευές Bluetooth στο Chromebook σας.

Δείτε επίσης: Πως να συγχρονίσετε Wi-Fi passwords μεταξύ Chromebook και Android

Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι θα χρειαστείτε ένα Chromebook – laptop, desktop ή tablet – που διαθέτει Bluetooth. Αυτή είναι μια πολύ κοινή λειτουργία στα Chromebook. Ο ευκολότερος τρόπος για να το ελέγξετε είναι να κάνετε κλικ στο ρολόι στην κάτω δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών – το “Shelf” και να αναζητήσετε το toggle “Bluetooth”.

Bluetooth Chromebook

Εάν υπάρχει το toggle Bluetooth, τότε το Chromebook σας διαθέτει Bluetooth και μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύνδεση των συσκευών.

Δείτε επίσης: Πως να συνδέσετε ένα Bluetooth ποντίκι σε ένα Chromebook

Για άλλη μια φορά, κάντε κλικ στο εικονίδιο του ρολογιού στο Shelf του Chromebook για να εμφανιστεί το πλαίσιο “Quick Settings”. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού Settings.

Bluetooth Chromebook

Κάντε scroll προς τα κάτω και επιλέξτε “Bluetooth” στην εφαρμογή Settings.

Εάν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο, αλλάξτε το switch για Bluetooth για να το ενεργοποιήσετε. Το Chromebook σας θα ξεκινήσει τη σάρωση για συσκευές Bluetooth. Αυτό γίνεται όταν πρέπει να θέσετε το αξεσουάρ Bluetooth σε λειτουργία σύζευξης.

Στη συνέχεια, αναζητήστε το όνομα της συσκευής στην οποία προσπαθείτε να συνδεθείτε στην ενότητα “Unpaired Devices”. Επιλέξτε το όταν το βλέπετε.

Bluetooth Chromebook

Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί ενώ γίνεται η σύνδεση και μετά τελειώσατε! Το ποντίκι θα λέει “Connected” με πράσινο χρώμα.

Εάν συνδέεστε σε Android smartphone, θα χρησιμοποιήσετε μια ειδική λειτουργία που ονομάζεται “Phone Hub”. Θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από το τηλέφωνό σας στο Chromebook σας και να ελέγχετε και άλλα πράγματα.

Δείτε επίσης: Η λειτουργία Live Caption της Google διατίθεται στα Chromebook

Bluetooth Chromebook

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για τη σύνδεση συσκευών Bluetooth σε Chromebook! Για την πλειονότητα των αξεσουάρ, όπως ποντίκια, πληκτρολόγια και ακουστικά, η διαδικασία θα είναι ίδια. Ορισμένες συσκευές ενδέχεται να απαιτούν αντιστοίχιση ή εισαγωγή PIN, αλλά πρέπει απλώς να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS