ΑρχικήinetΤι δηλώνει η Google για την αγωγή της Match

Τι δηλώνει η Google για την αγωγή της Match

Η μητρική εταιρεία των εφαρμογών γνωριμιών Tinder και OkCupid, Match Group μηνύει την Google, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία ασκεί υπερβολικό έλεγχο στις πληρωμές μέσω της αγοράς εφαρμογών Google Play.

Δείτε επίσης: Η Google διόρθωσε ένα περίεργο σφάλμα που κράσαρε το app Docs

Google Match

Δείτε επίσης: 5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει η Google

Η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια, κατηγορεί την εταιρεία ότι εφαρμόζει «αντιανταγωνιστικές τακτικές» για να διατηρήσει το μονοπώλιο στο οικοσύστημα κινητών Android:

Πριν από δέκα χρόνια, το Match Group ήταν συνεργάτης της Google. Είμαστε πλέον όμηρος της. Η Google προσέλκυσε τους app developers στην πλατφόρμα της με τις διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν πώς να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που θέλουν.

Δείτε επίσης: Πώς να συντάξετε ένα Gmail draft email στα Google Docs

Αναφορικά με την κατάθεση δικαστικής αγωγής από την Match προς τη Google, παρακάτω θα βρείτε την επίσημη ανακοίνωση της Google (περίληψη στα ελληνικά):

«Πρόκειται απλώς για τη συνέχεια της ιδιοτελούς εκστρατείας στην οποία έχει επιδοθεί η Match Group, προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το αντίτιμο για τη σημαντική αξία που απολαμβάνει μέσω της χρήσης των mobile πλατφορμών, πάνω στις οποίες έχει χτίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Όπως κάθε επιχείρηση χρεώνουμε για τις υπηρεσίες μας και, όπως κάθε υπεύθυνη πλατφόρμα, προστατεύουμε τους χρήστες μας από απάτες και κατάχρηση στις εφαρμογές.

Η Match Group ήδη έχει τραβήξει την προσοχή των Ρυθμιστικών Αρχών για υποθέσεις, όπως παραπλανητικές πρακτικές συνδρομής. Ως εκ τούτου, με τη συγκεκριμένη αγωγή εξακολουθεί απλώς να βάζει το κέρδος πάνω από την προστασία των χρηστών. Οι εφαρμογές της Match Group καταβάλουν στο Google Play για τις ψηφιακές συνδρομές, μόλις 15%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις μεγάλες πλατφόρμες εφαρμογών.

Αλλά, ακόμα και αν δεν είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν με τις πολιτικές του Google Play, η ανοιχτή λειτουργία του Android εξακολουθεί να τους παρέχει πολλαπλούς τρόπους για τη διανομή των εφαρμογών τους στους χρήστες Android. Τέτοιοι τρόποι είναι μέσω άλλων καταστημάτων που διανέμουν εφαρμογές Android, απευθείας στους χρήστες μέσω της ιστοσελίδας τους, ή ως αμιγώς καταναλωτικές εφαρμογές.»

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS