ΑρχικήinetGoogle Multisearch: Τρόπος αναζήτησης με εικόνες και λέξεις

Google Multisearch: Τρόπος αναζήτησης με εικόνες και λέξεις

Google Multisearch: Η Google θέλει να διευκολύνει την αναζήτηση για πράγματα που είναι δύσκολο να περιγραφούν με λίγες μόνο λέξεις ή μια εικόνα.

Google Multisearch

Δείτε επίσης: Εφαρμογές με κρυφό λογισμικό συλλογής δεδομένων μπλοκάρονται από την Google

Την Πέμπτη, η Google (GOOG) παρουσίασε μια νέα επιλογή αναζήτησης που σας επιτρέπει να συνδυάσετε κείμενο και εικόνες σε ένα μόνο query. Με αυτήν τη δυνατότητα, θα μπορούσατε να αναζητήσετε ένα πουκάμισο παρόμοιο με αυτό που είδατε σε μια φωτογραφία, αλλά να πληκτρολογήσετε ότι θέλετε να είναι “πουά” ή να τραβήξετε μια φωτογραφία του καναπέ σας και να πληκτρολογήσετε “καρέκλα” για να βρείτε επίπλα που να μοιάζουν.

Η δυνατότητα, την οποία η εταιρεία αποκαλεί “Multisearch” και έκανε προεπισκόπηση τον Σεπτέμβριο, είναι πλέον διαθέσιμη για χρήστες των ΗΠΑ στο τμήμα Google Lens της εφαρμογής Google για κινητά. Η Liz Reid, αντιπρόεδρος του Google Search, είπε στο CNN Business ότι η λειτουργία θεωρείται πειραματική. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρχικά για αναζητήσεις που σχετίζονται με αγορές, αν και δεν περιορίζεται σε τέτοια queries.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Θα σας αποτρέπει από τη λήψη παλιών εφαρμογών

Το Multisearch σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της Google να κάνει την αναζήτηση πιο ευέλικτη.

Για να βρείτε το multisearch στην εφαρμογή της Google για κινητά, πρέπει να πατήσετε ένα εικονίδιο κάμερας στη δεξιά πλευρά της γραμμής αναζήτησης, η οποία ανασύρει το Google Lens. Μπορείτε να τραβήξετε ή να ανεβάσετε μια φωτογραφία και, στη συνέχεια, να πατήσετε μια μικρή γραμμή που περιέχει ένα σύμβολο συν και τη φράση “προσθήκη στην αναζήτησή σας”. Αυτό σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε λέξεις για να εξηγήσετε καλύτερα τι θέλετε.

Το χαρακτηριστικό λειτουργεί, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη με μερικούς τρόπους. Το computer vision αναλύει τι υπάρχει στην εικόνα, ενώ η επεξεργασία φυσικής γλώσσας καθορίζει τη σημασία των λέξεων που πληκτρολογείτε. Αυτά τα αποτελέσματα στη συνέχεια συγκεντρώνονται για να εκπαιδεύσουν ένα συνολικό σύστημα.

Όταν η Google εισήγαγε αυτό το είδος αναζήτησης τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία εξήγησε ότι θα χρησιμοποιούσε ένα ισχυρό εργαλείο machine-learning που ονομάζεται MUM (το οποίο σημαίνει “multitask unified model”) που είχε αποκαλύψει τον περασμένο Μάιο. Η Reid είπε σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα ότι αυτό δεν θα συμβεί στην αρχή, αλλά ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το MUM τους επόμενους μήνες, το οποίο είπε ότι πιστεύει ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας αναζήτησης.

Δείτε επίσης: Τα emoji reactions έρχονται στα Google Docs

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Google ανακοίνωσε ότι παρουσιάζει βελτιώσεις στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της για να κάνει το Google Search μια πιο ασφαλή εμπειρία και καλύτερη στον χειρισμό ευαίσθητων ερωτημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν θέματα όπως η αυτοκτονία, η σεξουαλική επίθεση, η κατάχρηση ουσιών και η ενδοοικογενειακή βία.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS