ΑρχικήinetΜαζική διακοπή ρεύματος στην Taiwan: Δεν πρόκειται για hack αλλά για ανθρώπινο...

Μαζική διακοπή ρεύματος στην Taiwan: Δεν πρόκειται για hack αλλά για ανθρώπινο λάθος

Η ελαττωματική σχεδίαση και η κακή επικοινωνία – συμπεριλαμβανομένης της απόφασης ενός χειριστή να γυρίσει έναν διακόπτη με την ένδειξη “Do Not Operate” – ήταν οι κύριες αιτίες μιας διακοπής ρεύματος σε όλο το νησί στην Taiwan την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.

Δείτε επίσης: Turkdef Ops Τούρκοι hackers: Defacement σε Ford και Mazda του Ισραήλ!

Taiwan
Μαζική διακοπή ρεύματος στην Taiwan: Δεν πρόκειται για hack αλλά για ανθρώπινο λάθος

Μια βλάβη στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα Hsinta στο Kaohsiung την περασμένη Πέμπτη οδήγησε σε μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ταϊπέι και τμημάτων του κόμβου κατασκευής τσιπ του Hsinchu.

Τις ώρες πριν επιβεβαιωθεί η βλάβη του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ως η αιτία της διακοπής, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικασίες ότι εξαιτίας της επίσκεψης του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, το πλέγμα του νησιού είχε γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Samsung hacked: Hackers έκλεψαν τον source code συσκευών Galaxy

Μια ομάδα συντήρησης στο Hsinta είχε αφαιρέσει το μονωτικό αέριο από έναν διακόπτη κυκλώματος στο εργοστάσιο την Τετάρτη την περασμένη εβδομάδα και προειδοποίησε τους χειριστές να μην διοχετεύουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω του εξοπλισμού, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών. Την επόμενη μέρα, παρά το γεγονός ότι μια κίτρινη και κόκκινη προειδοποιητική ειδοποίηση επικολλήθηκε σε έναν πίνακα ελέγχου, ένα μέλος του προσωπικού τράβηξε τον διακόπτη.

Taiwan
Μαζική διακοπή ρεύματος στην Taiwan: Δεν πρόκειται για hack αλλά για ανθρώπινο λάθος

Αυτό έκλεισε τελικά το εργοστάσιο και έκανε τον κύριο μετασχηματιστή για το νότιο Taiwan να σταματήσει να λειτουργεί, προκαλώντας διακοπές σε αυτό το τμήμα του νησιού, ανέφερε η έκθεση.

Δείτε επίσης: Phishing: Κινέζοι hackers στοχεύουν Ευρωπαίους διπλωμάτες

Η Πρόεδρος Tsai Ing-wen, η οποία επισκέφθηκε το εργοστάσιο μετά το περιστατικό, είπε ότι η διακοπή τόνισε ζητήματα σχετικά με την ανθεκτικότητα των συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ταϊβάν και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον υπάρχοντα σχεδιασμό του δικτύου. Πέρυσι ένα λάθος τεχνικού έκλεισε το ίδιο εργοστάσιο στο Kaohsiung, με αποτέλεσμα διακοπές στα βιομηχανικά πάρκα της Taiwan.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS