ΑρχικήinetAirPods: Θα επαληθεύουν την ταυτότητά σας από το σχήμα του ακουστικού σας...

AirPods: Θα επαληθεύουν την ταυτότητά σας από το σχήμα του ακουστικού σας πόρου;

Ενώ οι περισσότερες τρέχουσες συσκευές Apple μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητά σας με δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει βιομετρική αναγνώριση στα μελλοντικά AirPods.

Δείτε επίσης: Η Apple διόρθωσε zero-day bugs που επηρεάζουν iOS/macOS συσκευές

AirPods

Δείτε επίσης: Apple: Παρατείνει την εξαίρεση αγορών εντός εφαρμογής

Μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας περιγράφει δύο πιθανούς τρόπους με τους οποίους τα AirPods θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σας πριν επιτρέψουν την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως να ζητήσετε από τη Siri να διαβάσει τα μηνύματά σας…

Η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple περιγράφει έναν πιθανό κίνδυνο ασφάλειας με τα ασύρματα ακουστικά: ο καθένας μπορεί να τα φορέσει ενώ είναι συνδεδεμένος σε μία από τις συσκευές σας, στη συνέχεια να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και να δώσει εντολές Siri.

Τα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ακρόαση ήχου από άλλη συσκευή και την εκτέλεση άλλων διαφόρων λειτουργιών, όπως η παροχή φωνητικών εντολών στη συσκευή και πολλά άλλα.

Μέσω των ακουστικών μπορούν να παρέχονται στον χρήστη διάφορα outputs. Για παράδειγμα, κατά τη λήψη ενός μηνύματος στην κινητή συσκευή, όπως ένα άμεσο μήνυμα, μια ηχητική αναπαράσταση του μηνύματος μπορεί να παρέχεται στον χρήστη μέσω των ακουστικών.

Ωστόσο, τα συμβατικά συστήματα δεν εξετάζουν εάν ο χρήστης που φορά τα ακουστικά είναι εξουσιοδοτημένος να αλληλεπιδρά με προσωπικές λειτουργίες της συσκευής, όπως η λήψη μηνυμάτων από τη συσκευή.

Δείτε επίσης: Σαν σήμερα η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο Macintosh computer

Μια δυνατότητα είναι να χρησιμοποιηθούν υπερηχητικά σήματα ως ένα είδος σόναρ, για να ανιχνεύσει το σχήμα του ακουστικού πόρου του χρήστη.

Για παράδειγμα, διάφορα χαρακτηριστικά του αυτιού του χρήστη παρέχουν μια ηχώ του υπερηχητικού σήματος που είναι μοναδικό για τον χρήστη. Οι παραλλαγές στην επιφάνεια του ακουστικού πόρου του χρήστη μπορεί να προκαλέσουν την ανάκλαση του υπερηχητικού σήματος από την επιφάνεια και να δημιουργήσουν μια ηχώ με υπογραφή που σχετίζεται με τον χρήστη.

Εναλλακτικά, τα AirPods θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα κίνησης από το iPhone ή/και το Apple Watch για να κατανοήσουν τον τρόπο που περπατάτε – το βάδισμά σας – και να τα χρησιμοποιήσουν για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σας.

Ισχύει η συνήθης δήλωση αποποίησης ευρεσιτεχνίας: η εταιρεία κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πολλά πράγματα που δεν φέρνει ποτέ στην αγορά.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS