ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαTesla ταξιδεύει 1.200 χιλιόμετρα μόνο με μια φόρτιση μπαταρίας επόμενης γενιάς

Tesla ταξιδεύει 1.200 χιλιόμετρα μόνο με μια φόρτιση μπαταρίας επόμενης γενιάς

Ένα όχημα Tesla εξοπλισμένο με μπαταρία επόμενης γενιάς ήταν σε θέση να διανύσει περισσότερα από 1.200 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

tesla

Δείτε επίσης: Το Dogecoin εκτινάσσεται αφού η Tesla το δέχτηκε για ορισμένα εμπορεύματα

Η πρώτη οδική δοκιμή της μπαταρίας Gemini, που αναπτύχθηκε από την startup Our Next Energy (ONE) με έδρα το Ντιτρόιτ, πέτυχε σχεδόν το διπλάσιο της τυπικής εμβέλειας που μπορεί να επιτύχει ένα τυπικό Tesla Model S και περισσότερο από το υψηλότερο εύρος οποιουδήποτε βενζινοκίνητου οχήματος μαζικής παραγωγής.

Με ένα ταξίδι στο Μίσιγκαν, τα αποτελέσματα «έθεσαν ένα νέο σημείο αναφοράς για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία», σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της ONE Mujeeb Ijaz.

Το proof-of-concept λύνει το πρόβλημα του άγχους της αυτονομίας με τα ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο μέχρι τώρα είχε αντιμετωπιστεί κάνοντας τους σταθμούς φόρτισης πιο πανταχού παρόντες. Ωστόσο, αυτό έχει τα δικά του προβλήματα, κυρίως το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε σύγκριση με την αναπλήρωση ενός οχήματος που κινείται με καύσιμο.

Δείτε επίσης: Η Tesla αφαίρεσε οποιαδήποτε αναφορά για το 2022 από το Cybertruck site

Η μπαταρία που χρησιμοποιείται στο πρωτότυπο ONE είναι μια καινοτόμος σχεδίαση φωσφορικού σιδήρου λιθίου, η οποία η εταιρεία ελπίζει ότι θα χρησιμοποιηθεί σε εμπορικά φορτηγά αργότερα μέσα στην χρονιά.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε στο συνέδριο τεχνολογίας CES 2022 στο Λας Βέγκας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπου αρκετές άλλες εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν φιλόδοξα σχέδια μπαταριών μεγάλης διάρκειας.

Η Mercedes υποσχέθηκε αυτονομία 965 χιλιομέτρων για το πρωτότυπο όχημά της Vision EQXX, ενώ τα ασύρματα gaming headphones της HyperX υπερηφανεύονται για κύκλο φόρτισης 300 ωρών – μια 10πλάσια βελτίωση σε σχέση με τα τυπικά ασύρματα headsets.

Δείτε επίσης: Χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla

Οι περιορισμοί ενεργειακής πυκνότητας των μπαταριών ιόντων λιθίου, που βρίσκονται στα περισσότερα καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας, έχουν αυξηθεί με νέα anodes και εξαιρετικά αποδοτικούς επεξεργαστές, αλλά οι ερευνητές αναζητούν τώρα μπαταρίες επόμενης γενιάς όπως το θείο λιθίου.

Μέχρι στιγμής, οποιεσδήποτε ανακαλύψεις με αυτούς τους νέους τύπους μπαταριών δεν έχουν καταφέρει να βγουν από το εργαστήριο, αλλά θα μπορούσαν κάποια μέρα να αντικαταστήσουν τις συμβατικές αντιστοιχίες τους.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS