ΑρχικήinetΗ Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για το app Firefox Lockwise

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για το app Firefox Lockwise

Η Mozilla έστειλε email στους χρήστες Lockwise για να τους ενημερώσει ότι στις 13 Δεκεμβρίου, θα τερματίσει την υποστήριξη για την εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Lockwise.

Mozilla Lockwise

Δείτε επίσης: Mozilla Firefox: Η πρώτη εναλλακτική του Chromium στο Windows Store

Το Lockwise έχει δύο εκφάνσεις: Ένα στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης στο about:logins και μια ξεχωριστή εφαρμογή για iOS και Android που μπορεί να γίνει ο προεπιλεγμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για το τηλέφωνό σας, χωρίς να χρειάζεται η επιβάρυνση του Firefox για την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

Είναι η τελευταία και πιο ελαφριά επιλογή που φτάνει στο τέλος του δρόμου υποστήριξης.

«Η εφαρμογή Firefox Lockwise δεν θα ενημερώνεται πλέον και δεν θα υποστηρίζεται από τη Mozilla και δεν θα είναι διαθέσιμη στα Apple App και Google Play Stores», ανέφερε η Mozilla στο email της.

«Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι τρέχοντες χρήστες Lockwise μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασής τους και στη διαχείριση του κωδικού πρόσβασης στα desktop και mobile browsers του Firefox.»

Μια σημείωση υποστήριξης που έχει αντικαταστήσει τον ιστότοπο για το Lockwise λέει ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί μετά τις 13 Δεκεμβρίου, αλλά δεν θα λάβει ενημερώσεις.

Δείτε επίσης: Το Mozilla Thunderbird 91.3 κυκλοφόρησε για να διορθώσει σημαντικά ελαττώματα

Οι χρήστες Android μπορούν να αντικαταστήσουν τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης κωδικού πρόσβασης με τον ίδιο τον Firefox και να δουν μια αμφισβητήσιμη βελτίωση στον τρόπο λειτουργίας του, ενώ οι χρήστες iOS που βασίζονται στο Lockwise μένουν σε αναμονή.

«Ελέγξτε ξανά για ενημερώσεις τον Δεκέμβριο του 2021 σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Firefox για iOS ως διαχειριστή κωδικών πρόσβασης σε όλο το σύστημα», αναφέρει η Mozilla.

Οι χρήστες στο iOS θα πρέπει να ανοίξουν το πρόγραμμα περιήγησης για να αντιγράψουν τους κωδικούς πρόσβασης με τον παλιό τρόπο.

Αν και μπορεί να μην έχει ότι και ο ανταγωνισμός του, το Lockwise έγινε αρκετά καλό τα τελευταία χρόνια για να τα βγάλει πέρα ​​και υποστηρίζοταν από έναν οργανισμό ανοιχτού κώδικα με περισσότερο σεβασμό για την ιδιωτική ζωή από ορισμένους στον τομέα.

Καθώς η Mozilla εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανταγωνιστική εταιρεία κατασκευής του Chrome την Google για χρηματοδότηση, το Lockwise ως εφαρμογή θα μπορούσε να ήταν μια οδός για να αυξήσει τη γραμμή χρηματοδότησης εκτός Google, αλλά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Mozilla Lockwise

Δείτε επίσης: Mozilla: Αποκλείει κακόβουλα πρόσθετα που εγκαταστάθηκαν 455.000 φορές

Την περασμένη εβδομάδα, η Mozilla αποφάσισε ότι οι χρήστες μπορεί να θέλουν να πληρώσουν για την απόκρυψη της διεύθυνσης email καθώς αποκάλυψε το Firefox Relay Premium. Η τυπική υπηρεσία Relay παρέχει πέντε δωρεάν aliases που προωθούν emails σε μια κύρια διεύθυνση, με το νέο επί πληρωμή επίπεδο να προσφέρει ένα subdomain alias για να επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν απεριόριστα aliases, όπως yourdomain.mozmail.com, έναν πίνακα ελέγχου σύνοψης και τη δυνατότητα απάντησης σε email από το alias.

Το Firefox Relay Premium έχει επί του παρόντος τιμές γνωριμίας 1 $ ή 1 € κάθε μήνα στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS