Η Facebook, τώρα γνωστή ως Meta, δεν είναι η μόνη τεχνολογική εταιρεία που εστιάζει στο metaverse. Η Microsoft ασχολείται, επίσης, με αυτό τον νέο διαδικτυακό κόσμο, έχοντας μια πιο επιχειρηματική προσέγγιση. Στο Microsoft Ignite IT pro συνέδριο αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη δουλειά της πάνω στο metaverse, ανακοινώνοντας ότι το Mesh έρχεται στην πλατφόρμα συνεργασίας Teams.
Σε ένα άλλο συνέδριο τον Μάιο, η Microsoft είχε παρουσιάσει την mixed-reality collaboration πλατφόρμα Mesh που υποστηρίζεται από το Azure. Τότε, στελέχη της εταιρείας είχαν πει ότι η Microsoft θα έφερνε το Mesh στο Teams. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι το Mesh for Teams θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε preview το 2022 με ένα σύνολο immersive spaces για πράγματα όπως meetings και social mixers. Με την πάροδο του χρόνου, η Microsoft θα προσθέσει εργαλεία που θα επιτρέπουν στους πελάτες να δημιουργούν τα δικά τους custom spaces.
Δείτε επίσης: Facebook: Θα κάνει 10.000 προσλήψεις στην ΕΕ για το metaverse
Η Microsoft περιγράφει το Mesh for Teams ως χαρακτηριστικό του Teams που “θα συνδυάζει τις mixed-reality δυνατότητες του Microsoft Mesh, το οποίο επιτρέπει σε άτομα σε διαφορετικές φυσικές τοποθεσίες να συμμετέχουν σε συνεργατικές και κοινές ολογραφικές εμπειρίες, με τα productivity εργαλεία του Teams, που επιτρέπουν στους χρήστες να συμμετέχουν σε εικονικές συσκέψεις, να στέλνουν μηνύματα και πολλά άλλα“.
Ηλιακή καταιγίδα ίσως επηρεάσει την ανάκαμψη από τον τυφώνα
Αποκαλύφθηκαν τα Cybercab robotaxi και Tesla Robovan
Πώς τα εργαλεία της OpenAI επηρεάζουν τις εκλογές;
Το Mesh for Teams έχει σχεδιαστεί για να κάνει τις διαδικτυακές συναντήσεις πιο προσωπικές, ελκυστικές και διασκεδαστικές.
Οι εκπρόσωποι της Microsoft πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα αισθάνονται μεγαλύτερο engagement και θα νιώθουν ότι συμμετέχουν περισσότερο σε ένα project, εάν μπορούν να μοιραστούν έναν εικονικό χώρο όπου θα υπάρχουν ως avatar (και μια μέρα, ως ολογράμματα). Οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Mesh for Teams όχι μόνο με mixed-reality headsets όπως το HoloLens, αλλά και μέσω τυπικών smartphone και φορητών υπολογιστών.
Στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τους χρήστες να νιώθουν ότι βρίσκονται μαζί με τους συνεργάτες τους σε ένα εικονικό περιβάλλον.
Δείτε επίσης: Microsoft Edge browser για Linux: Είναι πλέον διαθέσιμος για όλους
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft προσπαθεί να συνδυάσει τα mixed-reality προϊόντα της με το Office. Το 2018, η εταιρεία παρουσίασε ένα preview του “SharePoint Spaces“, μια δυνατότητα που θα επέτρεπε στους χρήστες του SharePoint να δημιουργούν και να χρησιμοποιούν mixed-reality 3D spaces, όπου θα μπορούσαν να οπτικοποιήσουν και να αλληλεπιδράσουν με δεδομένα και product models. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία προσπαθεί να φέρει τη λειτουργικότητα του Mesh for Microsoft Teams στο SharePoint Spaces.
Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Κλήσεις και βίντεο-κλήσεις προστατεύονται με end-to-end κρυπτογράφηση
Η “επιχειρηματική” προσέγγιση της Microsoft για το metaverse σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα “εκπροσωπούνται” από τους digital twins τους. Σε αυτόν τον εικονικό κόσμο, οι άνθρωποι μπορούν “να συγκεντρωθούν για να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με προσωπική εικονική παρουσία σε οποιαδήποτε συσκευή“, σύμφωνα με τα λόγια της Microsoft. Οι εταιρείες θα μπορούν να χτίσουν τα δικά τους immersive spaces/metaverses στο Teams. Το metaverse, όπως το προτείνει η Microsoft, θα δώσει στους ανθρώπους έναν επιπλέον τρόπο συνεργασίας, πέρα από τους συνηθισμένους (μηνύματα, email, βιντεοκλήσεις και συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο).
Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.
Πηγή: ZDnet