ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη ομάδα που ξέπλενε χρήματα για ρωσικές ομάδες hacking

Συνελήφθη ομάδα που ξέπλενε χρήματα για ρωσικές ομάδες hacking

Η ουκρανική αστυνομία μετά από αίτημα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ συνέλαβε μέλη μιας ομάδας ατόμων που ξέπλεναν χρήματα για ρωσικές ομάδες hacking.

Σε ένα δελτίο τύπου της SSU της Ουκρανίας, οι αρχές επιβολής του νόμου λένε ότι τα άτομα συμμετείχαν σε μεγάλης κλίμακας διεθνείς επιχειρήσεις όπου “ξεπλύθηκαν” δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για διάφορες ομάδες hacking.

Δείτε επίσης: Οι Ρώσοι χάκερς Nobelium που χάκαραν την SolarWinds, ξαναχτυπούν!

hacking

Δείτε επίσης: Γιατί οι χάκερ αναγκάζονται να εργάζονται πιο έξυπνα;

Για να αλληλεπιδράσουν με τους «πελάτες» τους, οι απειλητικοί παράγοντες δημιούργησαν αρκετούς λογαριασμούς με μοναδικά ψευδώνυμα σε πλατφόρμες dark web και παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ομάδες hacking, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που λειτουργούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η αστυνομία λέει ότι τα άτομα αυτά χρησιμοποίησαν ένα εκτεταμένο δίκτυο εικονικών προσώπων και οικονομικών υπηρεσιών για τη διαδικασία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η SSU πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιδρομές στην περιοχή Mykolaiv και κατάσχεσε computer equipment, software, χαρτονομίσματα και μετρητά στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Οι αρχές επιβολής του νόμου κατάσχεσαν και τρία κουτιά με μονάδες flash USB που φαίνεται να περιέχουν ψεύτικα cryptocurrency hardware wallets.

Δείτε επίσης: Κινέζοι χάκερ πίσω από επιθέσεις σε δέκα ισραηλινά νοσοκομεία;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερ τα κατασκεύαζαν ανεξάρτητα, τα δέσμευαν με crypto-stealing malware και τα πουλούσαν σε στόχους.

Οι αρχές αναλύουν αυτή τη στιγμή το υλικό που κατασχέθηκε για να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην κακόβουλη επιχείρηση εκτός από τους συλληφθέντες.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS