ΑρχικήinetFacebook: Αντιτίθεται στους ισχυρισμούς ότι το AI δεν καταπολεμά την παραπληροφόρηση

Facebook: Αντιτίθεται στους ισχυρισμούς ότι το AI δεν καταπολεμά την παραπληροφόρηση

Ο αντιπρόεδρος ακεραιότητας του Facebook, Guy Rosen, αντιτάχθηκε στους ισχυρισμούς ότι η τεχνολογία AI που χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους έχει μικρό αντίκτυπο, λέγοντας ότι “δεν είναι αλήθεια”. Αντ ‘αυτού, υποστήριξε ότι η επικράτηση της ρητορικής μίσους στο Facebook έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50% τα τελευταία τρία τρίμηνα.

Facebook

Δείτε επίσης: Facebook: Θα κάνει 10.000 προσλήψεις στην ΕΕ για το metaverse

Δεν θέλουμε να βλέπουμε μίσος στην πλατφόρμα μας, ούτε οι χρήστες ή οι διαφημιστές μας και έχουμε απόλυτη διαφάνεια ως προς τη δουλειά μας για την κατάργησή του“, έγραψε ο Rosen σε δημοσίευση.

Η ανάρτηση του Rosen απευθυνόταν σε ένα άρθρο της Wall Street Journal, που ανέφερε ότι με βάση εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που δημιουργήθηκε για να αφαιρέσει προσβλητικό περιεχόμενο, όπως ρητορική μίσους και βίαιες εικόνες, είχε μικρή επιτυχία.

Η έκθεση επεσήμανε ότι μια ομάδα εργαζομένων στο Facebook τον Μάρτιο, εκτιμούσε ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης αφαιρούσαν δημοσιεύσεις που δημιουργούσαν 3% έως 5% των προβολών ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα και 0,6% του συνόλου του περιεχομένου, που παραβίαζε τις πολιτικές της εταιρείας κατά της βίας και της υποκίνησης.

Ωστόσο, ο Rosen είπε ότι «η εστίαση μόνο στην αφαίρεση περιεχομένου είναι ο λάθος τρόπος για να δούμε πώς καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους».

Δείτε ακόμα: Το Facebook ερευνά συστήματα AI που βλέπουν, ακούν και θυμούνται ό, τι κάνετε

Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση τεχνολογίας για την αφαίρεση της ρητορικής μίσους είναι μόνο ένας τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κάτι είναι ρητορική μίσους πριν την αφαιρέσουμε.

AI

Εάν κάτι μπορεί να είναι ρητορική μίσους, αλλά δεν είμαστε αρκετά σίγουροι ότι ξεπερνά το όριο για να πρέπει να καταργηθεί, η τεχνολογία μας μπορεί να μειώσει τη διανομή του περιεχομένου ή δεν θα προτείνει Ομάδες, Σελίδες ή Άτομα που δημοσιεύουν τακτικά περιεχόμενο που πιθανόν να παραβιάζει πολιτικές. Χρησιμοποιούμε επίσης τεχνολογία για να επισημάνουμε περιεχόμενο για περισσότερη ανασκόπηση.

Αντ ‘αυτού, ανέφερε ότι το Facebook μετρά την επιτυχία του με βάση την επικράτηση της ρητορικής μίσους που βλέπουν οι άνθρωποι στην πλατφόρμα, δηλώνοντας μόνο πέντε προβολές ανά 10.000 στην πλατφόρμα του.

Ο Rosen εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία να επισημάνει ότι η έκθεση WSJ “παρερμήνευσε” τον προληπτικό ρυθμό ανίχνευσης, μια άλλη μέτρηση που η εταιρεία υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί για να πει πόσο καλή είναι η τεχνολογία της στην εύρεση προσβλητικού περιεχομένου προτού το αναφέρουν οι άνθρωποι στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Το Facebook προσπαθεί να μειώσει τις διαρροές εσωτερικών δεδομένων

Τον περασμένο μήνα, το Facebook δήλωσε ότι έκανε προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του Reinforcement Integrity Optimizer (RIO), το οποίο καθοδηγεί ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης να μάθει απευθείας από εκατομμύρια τρέχοντα κομμάτια περιεχομένου για να αξιολογήσει πόσο καλά κάνει τη δουλειά του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS