ΑρχικήsecurityMoody's: 250 εκατ. $ στην κυβερνοασφάλεια των αμερικανικών εταιρειών

Moody’s: 250 εκατ. $ στην κυβερνοασφάλεια των αμερικανικών εταιρειών

Η Moody’s ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να αξιολογήσει καλύτερα τους κινδύνους κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες.

Δείτε επίσης: Η κυβερνοασφάλεια πρέπει να αφορά την συμπεριφορά των εργαζομένων

Moody's

Δείτε επίσης: Microsoft: Εξαγοράζει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας “RiskIQ”

Η ανακοίνωση της εταιρείας – της οποίας η πιστοληπτική αξιολόγηση μπορεί να επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές – έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν προτρέπουν τις μεγάλες εταιρείες να είναι πιο διαφανείς σχετικά με την ασφάλεια του λογισμικού τους. Αρκετά υψηλού προφίλ hacks αλυσίδας εφοδιασμού και επιθέσεις ransomware έχουν ταρακουνήσει τις επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς τον τελευταίο χρόνο, κοστίζοντας στις εταιρείες εκατομμύρια δολάρια και θέτοντας σε κίνδυνο τις λειτουργίες τους.

Για να αξιολογήσει καλύτερα τους κινδύνους που ενέχουν τα ransomware και άλλες ψηφιακές απειλές για τις εταιρείες Fortune 500 και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, η Moody’s επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια στο BitSight, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να εκτιμήσει την πιθανότητα παραβίασης ενός οργανισμού. Η Moody’s μοιράστηκε τα νέα πρώτα με το CNN Business.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Moody’s θα γίνει ο μεγαλύτερος μειοψηφικός μέτοχος του Bitsight. Επιπλέον, το BitSight θα αποκτήσει ένα σύστημα διαβάθμισης κινδύνου στον κυβερνοχώρο που δημιουργήθηκε από την Moody’s και την Team8, μια εταιρεία η οποία λογίζεται ως «δεξαμενή σκέψης» που εστιάζει σε παγκόσμια ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

“Υπάρχει μόνο πολλή αδιαφάνεια γύρω από τον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moody’s, Rob Fauber, στο CNN Business. “Οι παραβιάσεις έχουν σοβαρές επιχειρησιακές και οργανωτικές επιπτώσεις. Επηρεάζουν ένα ευρύτερο φάσμα βιομηχανιών και τα στοιχήματα είναι υψηλότερα από ό, τι ήταν ποτέ.”

Δείτε επίσης: Κυβερνοασφάλεια στην Ιαπωνία: Ενισχύεται με 800 προσλήψεις

Ο Fauber είπε ότι τα 250 εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των δεδομένων του BitSight και των προσφορών διαχείρισης κινδύνων, μεταξύ άλλων προϊόντων. Το BitSight, το οποίο λέει ότι στους πελάτες του περιλαμβάνεται το 20% των εταιρειών Fortune 500, θα μπορεί να κάνει λεπτομερέστερες εκτιμήσεις κινδύνου και “να το μεταφράσει πιο ξεκάθαρα στον κίνδυνο της οικονομικής ζημίας”, δήλωσε ο Fauber.

Η κατανόηση του κινδύνου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει καταστεί εθνική και οικονομική επιταγή.

Οι επιθέσεις ransomware που δέχτηκαν οι αμερικανικές εταιρείες τους τελευταίους μήνες ανάγκασαν κρίσιμες υποδομές να βρεθούν εκτός σύνδεσης και έθεσαν σε κίνδυνο τεράστιες ποσότητες ιδιωτικών πληροφοριών.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS