ΑρχικήReviewsΗ Asus ετοιμάζει μια σειρά από μητρικές πλακέτες για Windows 11

Η Asus ετοιμάζει μια σειρά από μητρικές πλακέτες για Windows 11

Η Asus ετοιμάζει μια σειρά από μητρικές πλακέτες για Windows 11. Ο κατασκευαστής μητρικών πλακετών έχει κυκλοφορήσει ενημερώσεις BIOS για διάφορα chipsets, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποστηρίζουν επεξεργαστές Intel Kaby Lake από το 2017. Υποστηρίζονται τόσο chipset Intel όσο και AMD και αυτές οι νέες ενημερώσεις BIOS θα ενεργοποιήσουν αυτόματα το TPM (Trusted Platform Module) σε συστήματα AMD και Intel.

Asus Windows 11

Δείτε επίσης: Μελλοντικά updates Windows 11: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το TPM είναι μια ελάχιστη απαίτηση για τα Windows 11 και είναι μια αλλαγή που προκάλεσε σύγχυση αφού πολλοί συνειδητοποίησαν ότι οι υπολογιστές τους δεν είχαν ενεργοποιημένη την επιλογή στο BIOS ή ονομάστηκε σύγχυση “PTT” ή “PSP fTPM” στις ρυθμίσεις του BIOS. Ο έλεγχος αναβάθμισης των Windows 11 της Microsoft δεν διευκόλυνε αυτή τη σύγχυση, οπότε είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μεγάλους κατασκευαστές όπως η Asus να ενεργοποιούν πλέον το TPM από προεπιλογή, ώστε οι άνθρωποι να μην χρειάζεται να ψάχνουν.

Ενώ η Asus σχεδιάζει να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα μητρικών πλακέτων για Windows 11, δεν είναι διαθέσιμη ακόμα κάθε ενημέρωση του BIOS. Το Neowin έχει εντοπίσει μια πλήρη λίστα με μητρικές πλακέτες Asus που είναι συμβατές με τα Windows 11, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε για να δείτε αν το σύστημά σας περιμένει μια ενημέρωση.

Δείτε επίσης: Windows 11 Home vs Windows 11 Pro: Βασικές διαφορές

Εάν αγοράσατε έναν προεγκατεστημένο υπολογιστή και δεν είστε σίγουροι για την ακριβή μητρική πλακέτα, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τον αριθμό μοντέλου που εμφανίζεται κατά την πλοήγηση στην επιλογή Start > Run > msinfo32 στα Windows 10.

Η Asus δεν είναι μόνη στην υποστήριξη της μητρικής πλακέτας για τα Windows 11. Οι Gigabyte, Asrock, Biostar και MSI έχουν κυκλοφορήσει όλες τις λίστες των υποστηριζόμενων συστημάτων που θα λειτουργούν με τα Windows 11. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε ακριβώς τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα ως δωρεάν αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 10. Η Microsoft αφήνει να εννοηθεί ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας θα είναι περίπου τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης: Malware εμφανίζεται ως Windows 11 Installer και μολύνει χρήστες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TPM 2.0 και γιατί είναι σημαντικό να το ενεργοποιήσετε στο hardware σας, ανατρέξτε στις πληροφορίες της Microsoft στο TPM 2.0.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS