ΑρχικήinetΤο CNN απολύει μη εμβολιασμένους υπαλλήλους γιατί πήγαν στο γραφείο

Το CNN απολύει μη εμβολιασμένους υπαλλήλους γιατί πήγαν στο γραφείο

Το αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων CNN απέλυσε τρεις υπαλλήλους οι οποίοι μπήκαν στα γραφεία χωρίς να έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

CNN

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκαν ξανά κρούσματα Covid-19 στην Γουχάν – Τεστ σε όλους

Είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα απόλυσης προσωπικού από αμερικανική εταιρεία για παράβαση της εντολής εμβολιασμού της εταιρείας. Στις ΗΠΑ είναι νόμιμο οι εταιρείες να απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

Πολλές μεγάλες εταιρείες – συμπεριλαμβανομένου του Facebook και της Google – λένε ότι θα απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν όταν τα γραφεία ανοίξουν πλήρως τους επόμενους μήνες.

Ο επικεφαλής του CNN Jeff Zucker ανέφερε την απόλυση σε σημείωμα της εταιρείας που εστάλη την Πέμπτη και είδαν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: COVIDSafe: Το app ανίχνευσης COVID-19 συνεχίζει να χρησιμοποιείται

Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για οποιονδήποτε εργάζεται με άλλους υπαλλήλους ή δουλεύει στο γραφείο και όχι απομακρυσμένα, αναφέρεται στο σημείωμα.

“Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής – έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτό”, φέρεται να είπε ο κ. Zucker, πρόεδρος ειδήσεων και αθλημάτων της WarnerMedia.

Τον Μάιο η αμερικανική κυβέρνηση είπε ότι ήταν νόμιμο για τους εργοδότες να απαιτούν από το προσωπικό που παρευρίσκεται στο χώρο εργασίας να εμβολιάζεται κατά του Covid-19.

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Delta και United Airlines απαιτούν από τους νέους υπαλλήλους να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, ενώ η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs απαιτεί από τους υπαλλήλους της να αποκαλύψουν αν έχουν εμβολιαστεί, αν και δεν έχει κάνει απαραίτητο τον εμβολιασμό του προσωπικού, αναφέρει το AP.

Δείτε επίσης: COVID-19 Ιρλανδία: Εκτός λειτουργίας υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού λόγω data breach

Ο πρόεδρος Biden διέταξε δύο εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί ή να υποβληθούν σε υποχρεωτικό έλεγχο και χρήση μάσκας.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS