ΑρχικήinetΕντοπίστηκαν ξανά κρούσματα Covid-19 στην Γουχάν - Τεστ σε όλους

Εντοπίστηκαν ξανά κρούσματα Covid-19 στην Γουχάν – Τεστ σε όλους

Τουλάχιστον επτά νέα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην Γουχάν της Κίνας, ωθώντας τους αξιωματούχους της πόλης να δηλώσουν ότι όλοι στην πόλη θα υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορονοϊό. Πάλι.

Covid-19 Γουχάν

Δείτε επίσης: COVIDSafe: Το app ανίχνευσης COVID-19 συνεχίζει να χρησιμοποιείται

Τα νέα κρούσματα covid-19 είναι το πρώτο ξέσπασμα της εξαιρετικά μολυσματικής ασθένειας στη Γουχάν από τον Μάιο του 2020, όταν και τα 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην πόλη ελέγχθηκαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η Γουχάν, η πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία του COVID-19 στα τέλη του 2019, υπέστη ένα αυστηρό lockdown 76 ημερών στις αρχές του 2020. Αλλά τα δρακόντεια μέτρα επέτρεψαν στους κατοίκους της Γουχάν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Η Κίνα ολοκληρώνει τις μαζικές δοκιμές απαιτώντας δείγματα από όλους σε μια δεδομένη περιοχή και στη συνέχεια αναμειγνύοντας τα δείγματα μαζί για να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα στις προμήθειες. Αν βγει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από μια μεγάλη παρτίδα, τότε οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπορούν να ελέγξουν κάθε άτομο ξεχωριστά από τη συγκεκριμένη παρτίδα για να προσδιορίσουν ποιος έχει πραγματικά μολυνθεί.

Δείτε επίσης: COVID-19 Ιρλανδία: Εκτός λειτουργίας υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού λόγω data breach

Ο πιο πρόσφατος μαζικός έλεγχος για τον Covid-19 στην Κίνα πραγματοποιήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Ναντζίνγκ, όπου ελέγχθηκαν 8,7 εκατομμύρια από τα 9,3 εκατομμύρια άτομα της πόλης, σύμφωνα με το CTGN. Σαράντα εννέα άτομα βρέθηκαν θετικά και τέθηκαν σε καραντίνα.

Η περιοχή του Dongguan ελέγχθηκε επίσης μαζικά τον Ιούνιο, αφού εντοπίστηκαν λίγα κρούσματα. Οι ιχνηλάτες επαφών μπόρεσαν να εντοπίσουν 86 στενές επαφές που μπήκαν σε καραντίνα, καταστέλλοντας αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού.

Υπήρχαν μόλις 61 νέα κρούσματα Covid-19 που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε ολόκληρη την Κίνα, η οποία περιλαμβάνει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων, 45, βρέθηκαν στην επαρχία Τζιανγκσού, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua. Υπήρξαν επίσης 29 νέα κρούσματα από το εξωτερικό, αν και στους ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα ζητάται να μπαίνουν σε καραντίνα πριν τους επιτραπεί οποιαδήποτε ελευθερία κινήσεων. Η Κίνα δεν ανέφερε κανένα νέο θάνατο τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Ο COVID-19 βλάπτει την νοημοσύνη μας, αναφέρει μια νέα μελέτη

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής για τον covid-19, χρησιμοποιώντας σκληρά lockdown και μαζικά τεστ για να εξαλείψει τη νόσο στη χώρα κάθε φορά που εμφανίζεται.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS