ΑρχικήHow ToΠώς να αποκτήσετε το Android 12 Privacy Dashboard σε οποιοδήποτε τηλέφωνο

Πώς να αποκτήσετε το Android 12 Privacy Dashboard σε οποιοδήποτε τηλέφωνο

Το Android 12 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση beta και η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη σταθερή έκδοση τον Σεπτέμβριο του 2021. Αλλά αν έχετε μια οικονομική συσκευή Android, οι πιθανότητες να λάβετε την ενημέρωση φέτος είναι μικρές.

Όμως, υπάρχει ένας τρόπος μέσω του οποίου μπορείτε να αποκτήσετε μία από τις μεγαλύτερες δυνατότητες του Android 12 χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε την ενημέρωση. Μια νέα εφαρμογή φέρνει τον νέο Privacy Dashboard του Android 12 σε οποιαδήποτε τρέχουσα συσκευή Android χωρίς ενημέρωση.

Android 12 Privacy Dashboard

Δείτε επίσης: Το Google Feed υποστηρίζει το θεματικό σύστημα που βασίζεται στην ταπετσαρία του Android 12

Τι είναι ο νέος Privacy Dashboard στο Android 12;

Ο Privacy Dashboard είναι μία από τις καλύτερες νέες δυνατότητες του Android 12. Βρίσκεται στις ρυθμίσεις Android και διατηρεί μια καρτέλα σχετικά με την πρόσβαση των εφαρμογών σας σε ευαίσθητα δικαιώματα.

Android 12

Ο πίνακας ελέγχου διαθέτει έναν κυκλικό δακτύλιο που δείχνει τη χρήση αυτών των δικαιωμάτων (κυρίως η τοποθεσία, η κάμερα και το μικρόφωνο). Εάν επιλέξετε ένα, θα δείτε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε οποιαδήποτε εφαρμογή έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη άδεια τις τελευταίες 24 ώρες.

Δείτε επίσης: Android 12: Τα εναλλακτικά app stores θα ενημερώνουν τα apps χωρίς να ενοχλούν τον χρήστη

Πώς να αποκτήσετε τον πίνακα ελέγχου απορρήτου του Android 12 στο τηλέφωνό σας

Για να αποκτήσετε τον νέο Privacy Dashboard, μπορείτε να κατεβάσετε μια ομώνυμη εφαρμογή Android από το Google Play Store.

Η εφαρμογή προσπαθεί να αναπαράγει τη λειτουργικότητα του πίνακα ελέγχου απορρήτου. Έχει το ίδιο interface και την ίδια λεπτομερή προβολή της χρήσης των αδειών. Παρόμοια με τον πραγματικό Πίνακα απορρήτου, μπορείτε να δείτε τόσο το ιστορικό αδειών όσο και τη χρήση διαφορετικών δικαιωμάτων από μια εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις. Υπάρχει μια επιλογή αγοράς εντός εφαρμογής που σας δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξετε τον developer εάν το θεωρείτε χρήσιμο.

Λήψη: Privacy Dashboard (δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Δείτε επίσης: Ο πίνακας ελέγχου απορρήτου του Android 12 μάλλον είναι η απάντηση της Google στο απόρρητο της Apple

Φέρτε τα Privacy Indicators του Android 12 στην παλιά σας συσκευή

Το καλύτερο μέρος της εφαρμογής είναι ότι δεν φέρνει μόνο μία, αλλά δύο λειτουργίες του Android 12. Η εφαρμογή Privacy Dashboard μπορεί επίσης να προσθέσει privacy indicators στην τρέχουσα συσκευή σας.

Για τους μη μυημένους, η Google πρόσθεσε νέους δείκτες πρόσβασης μικροφώνου και κάμερας στο Android 12. Κάθε φορά που μια εφαρμογή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα δικαιώματα, εμφανίζεται μια ένδειξη στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Η εφαρμογή Privacy Dashboard Android κάνει πολύ καλή δουλειά αναπαράγοντας αυτούς τους δείκτες. Αλλά μπορείτε επίσης να τα προσαρμόσετε, όπως η αλλαγή της θέσης των δεικτών, το μέγεθος και η αδιαφάνειά τους, η προσθήκη περιθωρίου πλαισίου κ.λπ.

Αλλά κρατήστε την προσαρμογή στο ελάχιστο για να έχετε την αίσθηση του Android 12.

Ποιά είναι η παγίδα;

Η εφαρμογή απαιτεί πρόσβαση στις ρυθμίσεις τοποθεσίας και προσβασιμότητας. Ο developer λέει ότι επιτρέποντας την άδεια προσβασιμότητας αποφεύγεται η άμεση πρόσβαση της εφαρμογής στην κάμερα και το μικρόφωνο.

Ωστόσο, το να δώσετε πρόσβαση στην εφαρμογή είναι δίκοπο μαχαίρι. Η άδεια παρέχει ουσιαστικά την πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου απορρήτου για ανάγνωση όλου του περιεχομένου στην οθόνη σας.

Ταυτόχρονα, χωρίς πρόσβαση σε προσβασιμότητα, το Privacy Dashboard δεν θα μπορεί να καταγράφει τη χρήση ευαίσθητων δικαιωμάτων από τις εφαρμογές Android.

Εκτός από αυτό, η εφαρμογή μερικές φορές αποτυγχάνει να εντοπίσει τη χρήση ευαίσθητων δικαιωμάτων από μια εφαρμογή. Ωστόσο, κάνει καλή δουλειά στην αναπαραγωγή των λειτουργιών απορρήτου του Android 12 και αξίζει να την δοκιμάσετε!

Πηγή πληροφοριών: makeuseof.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS