ΑρχικήUpdatesAndroid 12: Τα εναλλακτικά app stores θα ενημερώνουν τα apps χωρίς να...

Android 12: Τα εναλλακτικά app stores θα ενημερώνουν τα apps χωρίς να ενοχλούν τον χρήστη

Πίσω στα τέλη Σεπτέμβρη του περασμένου έτους, η Google ανακοίνωσε ότι θα «κάνει αλλαγές στο Android 12 για να διευκολύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλα καταστήματα εφαρμογών στις συσκευές τους, ενώ προσέχει να μην θέσει σε κίνδυνο τα μέτρα ασφαλείας που έχει εφαρμόσει στο Android».

Android 12

Δείτε επίσης: Ο πίνακας ελέγχου απορρήτου του Android 12 μάλλον είναι η απάντηση της Google στο απόρρητο της Apple

Ωστόσο, η Google δεν διευκρίνισε με ακρίβεια ποιες αλλαγές επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο Android 12 και επίσης δεν κοινοποίησε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την αλλαγή στο Google I/O 2021. Στην επίσημη ανάρτηση της Google που ανακοίνωσε το Android 12, ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι «εκπληρώνει την υπόσχεσή της να κάνει τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων ευκολότερα στη χρήση στο Android 12.» Χάρη στο developer documentation, έχουμε τελικά μια ιδέα για τις αλλαγές που γίνονται.

Η Google ενημέρωσε την κλάση PackageInstaller.SessionParams του Android με μια νέα μέθοδο που ονομάζεται setRequireUserAction. Αυτή η μέθοδος υποδεικνύει εάν θα πρέπει να απαιτείται ενέργεια χρήστη πριν από την εγκατάσταση μιας εφαρμογής. Από προεπιλογή, ισχύει για οποιαδήποτε εφαρμογή που διαθέτει το δικαίωμα REQUEST_INSTALL_PACKAGES, η οποία απαιτείται για οποιαδήποτε εφαρμογή πριν μπορέσει να ξεκινήσει μια συνεδρία εγκατάστασης για να φορτώσει μια εφαρμογή εκτός του Google Play ή οποιουδήποτε προεγκατεστημένου καταστήματος εφαρμογών βρίσκεται στη συσκευή.

Δείτε επίσης: Το Android 12 θα κυκλοφορήσει με δραματικές αλλαγές

Ωστόσο, δεν απαιτείται ενέργεια χρήστη για install/update εφαρμογής εάν πληρούνται όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Το πρόγραμμα εγκατάστασης επιλέγει τη νέα συμπεριφορά.
  • Η εφαρμογή που εγκαθίσταται στοχεύει σε επίπεδο API 29 (Android 10) ή υψηλότερο.
  • Το πρόγραμμα εγκατάστασης είτε ενημερώνεται μόνο του είτε εγκαθιστά μια ενημέρωση σε μια εφαρμογή που εγκατέστησε για πρώτη φορά.
  • Το πρόγραμμα εγκατάστασης δηλώνει την άδεια UPDATE_PACKAGES_WITHOUT_USER_ACTION.

Δείτε επίσης: Android 12: Νέο search widget για το Pixel Launcher

Έτσι, όταν ένα κατάστημα εφαρμογών προσπαθεί να ξεκινήσει μια περίοδο λειτουργίας εγκατάστασης και χρησιμοποιεί αυτό το νέο API, θα πρέπει να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της ενημέρωσης χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να αποδεχτεί την ενημέρωση χειροκίνητα. Αυτό θα κάνει την ενημέρωση εφαρμογών σε batches πολύ πιο γρήγορη και θα ευθυγραμμίσει την εμπειρία με το Google Play Store.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS