ΑρχικήgamingΠούλησε το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του ξόδεψε 1.500€ σε online...

Πούλησε το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του ξόδεψε 1.500€ σε online game!

Πατέρας αναγκάστηκε να πουλήσει το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του τον χρέωσε περίπου 1.500 ευρώ (1.300 £) μέσα σε μια ώρα παίζοντας το online game Dragons: Rise of Berk.

Πούλησε το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του ξόδεψε 1.500€ σε online game!
Μωάμεθ-Ashaz: Πούλησε το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του ξόδεψε 1.500€ σε online game!

Ο Μωάμεθ, 41 ετών, ο οποίος ζει με τη σύζυγό του, τη Φατιμά, 37 ετών, και τα παιδιά Ashaz, Areef, και Aliyah, στο Κόλβιν Μπέι της Βόρειας Ουαλίας, βρέθηκε χρεωμένος 1.500 ευρώ από ένα δωρεάν online game.

Δείτε Ακόμα: PlayStation history-Πώς φτάσαμε στο PlayStation 5;

Ο Μωάμεθ συνειδητοποίησε την κατάσταση όταν έλαβε 29 emails τα οποία ήταν όλα αποδείξεις αγοράς για συναλλαγές που κυμαίνονται από 1,99 £ έως 99,99 £ για το μυθικό παιχνίδι εκπαίδευσης τέρατων Dragons: Rise of Berk.

Dragons: Rise of Berk- Πούλησε το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του ξόδεψε 1.500€ σε online game

Ο πατέρας, γιατρός στο επάγγελμα, για να ξεχρεώσει όλες τις αγορές του γιού, αναγκάστηκε να πουλήσει το αμάξι της οικογενείας, ένα Toyota Aygo, για να καλύψει το ποσό των 1,289,70 £ στο Apple iTunes.

Δείτε Ακόμα: Γιατί η Microsoft έδωσε $30.000 σε μια 20χρονη αυτοδίδακτη χάκερ;

Σοκαρισμένος ο Μωάμεθ αναφέρει: «Στην αρχή νόμιζα ότι έχω πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατό να ξοδέψω τόσα πολλά χρήματα σε ένα παιχνίδι.»

Ο Ashaz έπαιζε την δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού για τουλάχιστον μια ώρα και ο Μωάμεθ δεν είχε ιδέα ότι το app προσφέρει απεριόριστες αγορές εντός εφαρμογής έως και 109 £.

Πούλησε το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του ξόδεψε 1.500€ σε online game!
Το αυτοκίνητο που πούλησε ο πατέρας για να ξεχρεώσει το online game

Ο Μωάμεθ, φανερά αναστατωμένος, παραπονέθηκε στην Apple η οποία τελικά του επέστρεψε 207 £.

«Είπα στην εξυπηρέτηση πελατών,« Μπράβο, με ξεγελάσατε, καταφέρατε να ξεγελάσετε σε αγορές ένα 11χρονό παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά ο 41χρονός.

Δείτε Ακόμα: Elon Musk- Το Starlink θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως τον Αύγουστο

Η Apple δεν θα σχολιάσει την υπόθεση, αλλά είπε ότι λαμβάνει τέτοια περιστατικά «πολύ σοβαρά» και προέτρεψε τους γονείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας για τα παιδιά τους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά τους τα οποία συνδέονται στο διαδίκτυο γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί και απρόβλεπτοι.

Source: www.thesun.co.uk

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS