ΑρχικήReviewsQualcomm Snapdragon 888 Plus: Αυξάνει την απόδοση της CPU και του AI

Qualcomm Snapdragon 888 Plus: Αυξάνει την απόδοση της CPU και του AI

Ο καλύτερος mobile επεξεργαστής της Qualcomm, ο Snapdragon 888, γίνεται ακόμα πιο ισχυρός – στο event MWC 2021 ανακοινώθηκε το λανσάρισμα του Snapdragon 888 Plus. Το αναβαθμισμένο μοντέλο διαθέτει ενισχυμένη ταχύτητα χρονισμού, αυξάνοντας τον επεξεργαστή Kryo 680 από 2,84GHz έως 2,995GHz (το οποίο η Qualcomm για λόγους marketing στρογγυλοποιεί λέγοντας ότι φτάνει τα 3GHz.)

Δείτε επίσης: Το τσιπ Qualcomm Snapdragon 895 θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά

Qualcomm Snapdragon 888 Plus

Δείτε επίσης: Qualcomm: Θα επενδύσουμε στην Arm, εάν μπλοκαριστεί η πώληση της στην Nvidia

Επίσης, αναβαθμίζεται ο έκτης γενιάς κινητήρας AI της Qualcomm. Ενώ το Snapdragon 888 θα μπορούσε να εκτελεί 26 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS) για εργασίες AI, το 888 Plus είναι περίπου 20% πιο ισχυρό, ικανό για 32 TOPS.

Οι ανανεώσεις στην μέση της χρονιάς για τα κορυφαία chip της δεν είναι κάτι καινούργιο για την Qualcomm, η οποία υιοθέτησε παρόμοιες προσεγγίσεις με τα Snapdragon 855 Plus και 865 Plus, η καθεμιά χρησιμεύει ως πιο ισχυρή ενημέρωση μεσαίου κύκλου για τα τυπικά μοντέλα 855 και 865. Η εταιρεία έκανε επίσης μια επιπλέον ανανέωση στο 865 στις αρχές του 2021 με την κυκλοφορία του Snapdragon 870, ένα είδος Snapdragon 865 Plus-plus που προσέφερε επιπλέον βελτιώσεις και υψηλότερη ταχύτητα χρονισμού.

Δείτε επίσης: Οι Qualcomm και Georgia Smart City δοκιμάζουν την τεχνολογία C-V2X

Πιθανότατα δεν μένει πολύ μέχρι να ξεκινήσει η εμφάνιση του Snapdragon 888 Plus. Η Qualcomm λέει ότι τα πρώτα τηλέφωνα που θα διαθέτουν το chip θα πρέπει να ανακοινωθούν το Q3 2021. Η Honor έχει ήδη πει ότι θα χρησιμοποιεί το νέο chip στην επερχόμενη Magic 3 ναυαρχίδα της, με τη Motorola, τη Vivo, τη Xiaomi και την Asus να σχεδιάζουν συσκευές που θα διαθέτουν το Snapdragon 888 Plus.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS